• 15 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 11 ay, 1 hafta, 4 gün, 5 saat, 3 dakika, 18 saniye önce

İlk ayak Yolkıran’ın bende uyandırdığı his olarak dünkü Madalyon’a benziyor. Atın kağıt üzerinde hiç geçiliri yok ama tek yazsanız gelmeyecekmiş gibi hissediyorsunuz. Böyle olunca yanında tuttuğumuz cazip atları da değerlendiremiyoruz, bilemiyorum belki son dönem başarısızlığımızdan ötürü bir güvensizlik de olabilir ama dün Madalyon yüzünden üç atta yazacağım Yantar’ı yazmayıp kahroldum. O yüzden bugünkü ilk ayak benim için gerçekten sinir bozucu. Neyse işin sezgisel kısmını kenara bırakıp objektif değerlendirme yapmaya çalışalım. Yolkıran’ı bozabilecek sadece Hastikoğulları var, onun da sakin jokeyiyle pek ısrarcı olacağını sanmıyorum. Karaberk’den bile numarayı alabilen Yolkıran normal şartlarda bunu bu yarış daha kolay yapabilmeli. Grup çok uygun, direneceğini tahmin ediyorum.

 

İkinci ayağı cazip iki atla geçiyorum, başarabilirsek altılıyı iki ayakla bitireceğiz. Bahsettiğim isimler Sıkıntı Yok ve Yaramaz.

Yarış Mazlumzülfikar’ın süratiyle başlayacak, dibinde gidecek Mira Mira’nın da hızlı şekilde arttırma kabiliyeti var. Belli noktadan sonra Çaltepe yürüyecek, yani kesinlikle hızlı bir yarış. Sıkıntı Yok yarışı kolay takip edip istediği yerde çabuk şekilde arttırabilen bir at. İç start avantajı var ki bariyer dibi beklemesi yapabileceği bir kulvar. Benhalil’e göre daha çabuk hızlanabilmesi avantaj, Benhalil’in ağır ağır açılan bir yapısı var. Sıkıntı Yok’un rakibinden daha erken şekilde yarışa hakim olacağını düşünüyorum. 1400’e kadar çok kaliteli bir hızlı pist srpinteri.

Yaramaz’ın beklemeye başladığı bu sezonki iki yarışı da çok iyi. 1200, 1400 aralığında mutlaka bir sınıf yarış kazanacaktır. Akın atı düzlüğe kadar ön gruba bulaştırmadan diri tutabilirse Yaramaz da etkili yürüyecektir.

Sonuç olarak yarış gidişi ve mesafe Çaltepe – Benhalil ikilisinden çok Sıkıntı Yok ve Yaramaz’a uygun. Umarım beklediğimiz şekilde bir yarış olur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 10,12

3.Ayak: 1,2,7,6,10,3,4

4.Ayak: 3,7,1,2

5.Ayak: 2,4,1,3,5

6.Ayak: 2,7,9,5,3,4,12


Cengiz Gürbüz