• 15 Mayıs İstanbul (Ekleme)

Ekleme Zamanı : 1 yıl, 11 ay, 1 hafta, 1 gün, 10 saat, 52 dakika, 54 saniye önce

Son ayak Hıdden Moneys şablona eklenmiştir.


Tay Denemelerde ön plana çıkan taylar dışında ezber bozabileceğine inandığım isimlere değineceğim.  

Erkek sınıfında Hardmet’in son yarışı ışıl ışıl parlıyor. Pedigri karakteri üçlü dönemde zirveye çıkan bu tay için uzayan mesafe de son derece pozitif sonuç doğurabilir. Judgment’ı öz abisi Pershing ekseninde yorumlayalım. Pershing üç yaşında İstanbul çimiyle buluşana kadar iyi bir KV atı görünümündeyken 1400 metrede Copperfield gibi bir atı geçerek sezonun orta mesafede yıldızı olmuştu. Judgment da son yarışıyla aynı yol haritasında olduğunu işaret ediyor. Yarışını en merakla beklediğim isimdir. Bununla beraber düzlüğe kadar yerini erken bulup sabırlı olabilirse Hakna’dan da ortalamasını aşan bir performans bekliyorum. 

Dişi taylarda cazip pozisyonda göz dolduran en güçlü tay Wmurcott. Nadas Koşusu’nda da ön sıralarda değerlendirdiğim, Burgas’ın öz kardeşi bu kısrak bitirdiği yerle teşhis edilemese bile belirli işaretlerle ciddi bir sınıf vaat ediyor. DTD’nin bombasıdır.  

Banko dışında en büyük riski ikini ayakta aldım. İki yarış görüp tempo nefesini yakalayan Sümer Han, stili rakibi Özgürhan’ın aşırı tacizine maruz kalmazsa çok koşacak. Yavaştan kıpırdamaya başlayan Abone, ideal pilotuyla ve bence çok iyi bir mesafede düzlüğün içince olacaktır. Çok uygun rakiplere karşı, mesafe ve jokey avantajlarıyla Keremşah sprintini bu kez en güçlü haliyle düzlüğe yansıtacak, kesinlikle ihmal edilmemeli. 

Melinam dönüş yarışında harika bir performans ortaya koydu. Geçen yıl en iyi haliyle ne koşuyorsa aynı Melinam’ı izledik. Yarış karakteriyle üstün olduğu rakibine (Atomic Blonde) uzayan mesafe artısıyla gücünü göstereceğine inanıyorum, günün ideal banko seçeneğidir. 

Bol şanslar... 

 

1.Ayak: 1,5,7,3,6,8,9,10 

2.Ayak: 9,4,5 

3.Ayak: 4,15,8,9,6 

4.Ayak: 5,4,2,3,7,9 

5.Ayak: 4 (Melinam) 

6.Ayak: 13,16,12,20,9,7


Cengiz Gürbüz