• 15 Mayıs Kocaeli

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 1 hafta, 6 gün, 17 saat, 30 dakika, 9 saniye önce

Tekmutlu öne hamleli bir iki at olmasına rağmen en ısrarlısı kendisi olduğu için numarayı alır gibi görünüyor. Uzun – kısa koşabilen, çok uçuk olmadığı sürece grup gözetmeksizin tempo yaptığında direnebilen bir at, ilk şansı ona veriyorum. Tutarlı bu grubun beklemecilerin çok kolay geçiyor, Tekmutlu’nun istediği şartları bulamaması durumunda tamamen Tutarlı’ya dönük bir yarış olacak. Günüde olduğu zaman çok etkili koşabilen Gölgesiz yarışın sigortası.

 

Balyeci Salih, Ketmeli Raziye Ana, Yaylalı ve ön grubun üstüne çok etkili yürüyebilen Mastar Kızı ile bu seviyede en süratli gelişen 1200 yarışlardan birini izleyeceğiz. Mastar Kızı’nın ön gruba hakim olacağını düşünüyorum, olamasa bile yarışı bitirmelerini çok zorlaştıracak. Kendisi avans alıp kazanabilir mi? yarış hiçbir yerde yavaşlamayacağı için Mastar Kızı’nın kolay temposunun da bir yerden sonra eriyeceğini düşünüyorum.

Royal Khan ve Ocius grubun kaliteli bekleme atlar. Ocıus son yarışıyla formunu tam anlamıyla yakaladığını gösterdi. Aşırı bir uyum sorunu göstermezse yarışın tartışmasız favorisi. Royal Khan mesafe kısalıp ön gruba da erken sokulabildiği zaman çok etkili oluyor, bu grubu da geçecek gücü olduğunu düşünüyorum.

 

Gruptan üstün kaliteleriyle Babalarınbabası – Uçanbilgin ekrürileri, Kocaeli ve kısa mesafe performansıyla Saygon ve Yedikaranfil’in yarışı aşırı süratlendirmesi ihtimaliyle Efe Yürek üçlüsü son ayak sıralamam oldu.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5,6,3

2.Ayak: 5,1,2

3.Ayak: 4,1,7,8,2

4.Ayak: 4,1,6,7

5.Ayak: 2,5

6.Ayak: 14,6,10


Cengiz Gürbüz