• 15 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 hafta, 2 gün, 17 saat, 49 dakika, 47 saniye önce

Karasultan sürati ve güçlü fiziğiyle Sultan De Faust’un zaman zaman verebildiği etkili dişilerden bir tanesi. Uygun grubu geçeceğini düşünüyorum.

 

Proxy geçen sezonun en etkileyici Şart-1 yarışlarından birini kazandı. Akıcı ve güçlü temposu, uzun aksiyonlu yapısıyla Aracıların Gazi için en iddialı ismi. Hazırlıkları yeterli görünüyor, 1400 üstü bir mesafe seçilmesi de yerinde olmuş, uygun grubu geçeceğini düşünüyorum, bankom.

 

Buğlem’e son koşusunda net şekilde mesafe uzun geldi. Tayda Kaizbert kumaşı kesinlikle var, tecrübe kazandıkça kendi grubunda her zaman iddialı bir at olacak. Lehine dönen mesafede ve son derece silik rakipler arasında ikinci bankom Buğlem.

 

Orta mesafe gücünü her yarış biraz daha arttıran Ulan Bator’un grubun favorisi haline geldiğin düşünüyorum. Touch The Wolf’un olmadığı, Piano Sonta’nın muhtemelen uzunu tercih edeceği bu sezon orta mesafenin yıldızı Ulan Bator olabilir. Misli kurmayı düşünenler üçüncü üçüncü tek olarak tercih edebilir.

Rakipleri sırasıyla şablonda.

 

Halilşah Bursa’da koştuğu çerez yarışlarla nefes kalitesini tepe noktasına getirdi. Çim yeteneğine çok inandığım bir tay, mesafeyle ilgili tereddütlerim vardı; fakat uzunu da sırıtmadan koşabiliyor. İstanbul programının en güçlü sürpriz atlarından biri olduğunu düşünüyorum.

Bunun dışında El Nino’nun çim; Sharpa’nın çim ve uzun mesafe performansına çok fazla güvenmiyorum. Bayezıd rakiplerinin gelişimine uyum sağlayamamış görünüyor, Corcovado’nun güvenilir bir gücü şimdilik yok. Joshua’ya üçlüde dönmek çok yaradı, yarışın içinde olacağını düşünüyorum ama kazanır mı? Zor olsa da yazacağız. Montana son yarışını grubun uygunluğuyla ve çok zorlanarak kazandı, onun da mesafesi bence buralar değil. Cankılıç ve Urla Fırtınası mesafe koşacağı garanti taylar, ikisi için de sezonun  ölçü yarışı bu olacak.

Sonuç olarak yarışın tutulan atlarını güvenilir bulmuyorum, günün en zor ve cazip sonuç çıkarmaya açık yarışı bence beşinci ayak.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 7

2.Ayak: 2,1,3,6,5

3.Ayak: 3,1,5,7

İkinci Altılı

1.Ayak: 1

2.Ayak: 10

3.Ayak: 5,,4,3,1,2

4.Ayak: 4,1,2,5,7,8,3

5.Ayak: 5,2,4,10,12,1,3,8,6

6.Ayak: 2,4,1,5,11


Cengiz Gürbüz