• 15 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 1 hafta, 6 gün, 2 saat, 5 dakika, 9 saniye önce

  

Yarışın iyi atlarının benzer stilli olması ilk ayakta işi zorlaştırıyor. Asalaetli’yi Babaemir ve Büyük Lodos olmasaydı kesin tek yazardım ama kaçamayınca güven vermiyor. Gecenin Sesi bugün Sadettin ile yakın bekleme yapacaktır ve ilk ikiye kesin girer diye düşünüyorum, onu geçen yarışı kazanır. Berkalp bir türlü bitirici sprint yapamıyor ama bugün mesafe ve gidişat çok uygun, elemeyelim. Berrak’ın Adana yarışını ölçü almak riskli olabilir, Ankara’da çok daha iyisini yapabildiğini biliyoruz. Akınla yakın bekleme yapacağını düşündüğüm Büyük Lodos son yarışındaki kıpırdamış görüntüsüyle etkili olabilir. Tombaladan çıkan Pirazbey ve kum yarışını hiç beğenmesem de bu kadar at yazmışken Haktan Bey son tercihlerim.

 

Sangam’ın birinci sınıf bir kum pedigrisi var, baba Turbo, ikinci anne Ilgın. Borbore, Dayala, Besleney vs pek çok birinci sınıf atı üretebilmiş bir kısrak kolundan geliyor. Eşgal olarak da kısrak sülalesinin baskınlığı bariz olarak görülüyor. Ankara’daki yarışları bile bu gruba fazlasıyla yeterli. Güzel işleriyle, sorun yaşamazsa kazanmaya çok yakındır.

Meloş Hanım’ın son yarışı güzeldi, kısaldıkça daha iyi koşar. Aynı şekilde Poliyana’nın da kısası daha iyi. Balahun Kızı’nın gelişime açık bir pedigrisi var, son yarışında iki yüze kadar olan performansı fena değildi, 1200’de daha iyisini yapabilir. Çetrefil’i yüzde 30 Agf’deyken yazmak hiç içimden gelmiyor ama hadi onu da ilave edelim.

 

Bordonaro nihayet Duquan’sız, öne çıkabileceği bir yarışı makul mesafede ve grupta yakalamış. Eğer sorunsuz öne gelebilirse – ki öyle görünüyor – bu gruba dayanmaya çok yakındır, ikinci tek için önerim Bordonaro.

Laguardia, ve özellikle kısayı seven Gloin ikilisi daha sonra.

 

Dilber Gülü’nün son yarışı çok beğendim, startta takılır vs gibi abartılı ufak hesaplar yaparak eledim ama çok yanlış bir tercih olduğunu yarıştan sonra görmüş olduk. Bugün daha da uygunlaşan grupta, kontrollü tempolarda geçecek yarışta Bünyan’a da yakalanmadan kazanmasını bekliyorum, bankom.

 

Beşinci ayak son derece kabız bir yarış, çok at yazalım, Kamalıcaş’ın ve özellikle Singapore Prensi’nin uzunu nu kısaya göre eksik buluyorum, tek düşünenler için uyarmış olayım. Sıralamam şablonda.

 

Berkuk ve Göknaz Kızı kağıt üzerinde yarışın kapalısı gibi görünüyor, çok ters at arayanlara Thatse’i önerebilirim, henüz bir şey koşmasa da çabuk ayaklı yapısı ve kısaya yatkın pedigrisiyle denenebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,2,3,5,6,9,1

2.Ayak: 11/10,6,2,3

3.Ayak: 1/3,6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 4,3,1,2,5

6.Ayak: 4,7/11