• 15 Ocak İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 3 ay, 4 gün, 17 saat, 59 dakika, 21 saniye önce

Defneciğim’in geri geldiği son yarış biraz grubun sert olması biraz da yürüdüğü yerle alakalıydı. Yani koştu diyemeyiz, uygun grupta etkisini net şekilde gösterecektir, favorim.

Rüzgar Perisi henüz en iyi yarışını koşmadı ve bu formuyla bile Defneciğim’e yakın koşabiliyor. Bugün dişilerle, yarışın içinde daha etkili şekilde kalacak bir performans yapabilir.

Orijin yeteneğiyle Yeldemir de yazıp üç ismi yeterli buluyorum.

 

Lizardon sentetik, çim dışına çıkmadığı hemen hemen hiçbir koşusunda hayal kırıklığı yaratmadı. Ben istikrarı konusunda başta biraz tereddüt yaşasam da geriye dönük iyi bir inceleme yapıldığında formda koştuğu bir süratli pist yarışında hep iyi olduğu görülebilir.

Bugün son yarışlarına göre oldukça uygun bir grupla koşacak. Orta mesafesi daha iyi olsa da 2000’i de kesinlikle kötü değil.

Yavaş bir yarış olacak; Salvo, Aslansütü, Bir Ömür gibi yarış sonunu bekleyen atlara karşı Lizardon daha esnek koşabilir. Çabuk hızlanıp sprint mesafesini uzun tutabilmesi tempoyu da lehine çevirmesini sağlayacaktır. Sonuç olarak kazanmasını bekliyorum.Bankom.

 

En iyi koşacağı şartları ilk kez bulan Koşal’dan bugün en azından son yüze kadar direndiği bir tempo yarışı gelecektir. Sonrası için de bence tek rakibi Zlatibor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,2,3,4

2.Ayak: 3,7,11

3.Ayak: 4,2,1,3,6,5

4.Ayak: 2 ( Lizardon )

5.Ayak: 2,1

6.Ayak: 5,1,4,7,8


Cengiz Gürbüz