• 15 Ocak İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 19 saat, 4 dakika, 49 saniye önce

Wınged Vıctory 1600’e uzayan mesafeyi yadırgamayacak tek tay gibi görünüyor, yarışın diğer şanslı atlarının hepsinin mesafeyle ilgili sorun yaşayacağını düşünüyorum. Cazip bankoyla başlamak isteyenler için denemeye değer.

Demirsema son yarışında epey gelişmiş göründü, yine etkili olacaktır. Torunum Mira için grup uygun, kesin yazalım. Sound Of The Wind’in mesafede eksileceğini düşünüyorum ama kısa performansı rakiplerinin gerisinde değil, çok at yazmışken elemeyelim. Son tercihim Sunn Valley.

 

Pin Up’ın bu grubu da geçebilecek seviyeye geldiğini düşünüyorum. İzmir’in uzun mesafeli kum handikap dişi grupları çok zayıf, iyi bir Yonaguska yavrusu bu seviyelerde her zaman fark yaratır, çok uygun kilosuyla Pin Up da günün banko adaylarından bir tanesi.

Akoya Pearl istikrar yakaladı, bu gruplarda her zaman etkili olabilir. Prodıgy’nin son yarışı inandırıcı değil, bugün daha iyisini yapabilir. Red Queen bu grupta ve mesafede her zaman yazılır. Montella’nın bir kaba kumcu olduğunu düşünmüyorum ama kabiliyetli bir kısrak, mesafeyi de koşabiliyor. Kilosuna rağmen Ciminli’yi de yazıp ikinci ayağı geçiyorum.

 

Güngör Ağa’nın son yarışı şahaneydi, artık ne olduysa bilemiyorum bambaşka bir seviyeye ulaştı ve bu grupta da çekinmek lazım. Yol Bulan yarışın kariyer favorisi, Kurtçabey’e karşı uzunda daha rahat ediyor. Kurtçabey’i  ve süratli yarışları zaman zaman çok koşabilen Kaçın Geliyor’u da yazarsak kapalıdır.

Kızılhan’dan dolayı Razyana’nın şansı çok çok az, Sıraca’yı da bu üçlünün gerisinde buluyorum.

 

Yarış gidişatının dördüncü ayağı cazipleştirebileceğini düşünüyorum. Birinci seçenek Barskan’ın boş kalıp Sahipbey’in iki giderek yarışı düzlüğe bırakması, bu senaryoda Barskan’ın inatçı karakterine ve yeteneğine güveniyorum, Sahipbey’e direnebilir. 1600 olması da Joker yavrusuna karşı avantaj.  İkinci seçenek Halis’in Barskan’ı tek rakip olarak görüp üzerine çok erken gitmesi, hatta,yarış başında bile öne gelmesini engellemek adına numaraya çıkabilir, Halis’in bu şekilde koşmayı çok tercih etmediğini biliyoruz ama boş kalan Barskan’dan onun da çekindiğini ve yarışı buna göre kurabileceğini düşünüyorum. Özcan’ın kaçan atlardaki öne gelme ısrar malum, Barskan ile ne olursa olsun kafaya çıkmak isteyecektir. Bu senaryoda yarış çok süratlenecek ve Alptuğhan da tehlikeli olabilir.

Sonuç olarak favorim Barskan. Yarışın düzlüğe kalacağını ve Sahipbey’e direnebilecek karakteri ve gücü olduğunu düşünüyorum. Sonra Sahipbey ve Alptuğhan.

 

Beşinci ayakta zayıf taylar var. İlk ayak için söylediğim 1600 dezavantajı olayı bu buradaki tayların da çoğu için geçerli. Beynam, Hıgh Kıng, Karaoğlum ve Körebe gibi atların 1600’de hem pedigri hem yarış tipi anlamında eksileceklerini düşünüyorum. Ama favoriler Flash İs Black ve Predestınatıon’un da güven veren bir potansiyelleri yok.

Favorim ve alternatif bankom Flash İs Black… performans anlamında grubun bir numaralı tayı, mesafeden de, en azından rakipleri kadar olumsuz etkilenmeyeceğini düşünüyorum. Predestination’un arada döndüğü yarışı hiç iyi değildi, son yarışında Bold Falcon’u bile geçemezken bugün nasıl yüzde 40 lara kadar çıkmış anlam veremedim. Bir ‘’nefes açma’’ hadisesine ve jokeye bu kadar güvenmek benim tarzım değil. Flash İs Black’in de günün risk edilebilecek atlarından olduğunu düşünüyorum. Kapalısı için sıralamam şablonda.

 

Ertemiz farklı pedigrisi ve İzmir kumundaki yeterli yarışlarıya bu vasat grubu geçmelidir, bankom. Genel olarak epey bir tek önerisi yaptım, başka banko tercih edecekler Fıratın Öfkesi ve Fanizan’ı da yazarak son ayağı kapatabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6/5,4,9,7

2.Ayak: 10/11,9,5,7,1

3.Ayak: 2,9,6,3

4.Ayak: 2,5,1

5.Ayak: 5/9,6,7,4

6.Ayak: 2