• 15 Ocak Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 1 hafta, 4 gün, 9 saat, 18 dakika, 37 saniye önce
Urfa için dönem dönem yaptığım gibi her programa oyun vermeme kararı aldım. Biraz daha seçerek oyun oynamak en mantıklısı. Yarışlar aşırı kalabalık, önde boş kalacak iyi bir at yakalamak çok çok zor, bekleme atına güveneceksek zaten Urfa'da işimiz allaha kalmış. O yüzden her programa değil, risk aldığım yere güvendiğim zaman oyun vereceğim.
 
 
 
Zartar bugün çok şanslı görünüyor. Son Adana yarışında da ben çok tutuyordum ama canı sıkılan Dıblanzade aptal temposunda kaçmayı deneyince ikisi de düzlüğe gelemeden yarış bıraktı. Zartar'ın Urfa'daki son iki yarışı ve kalitesi bu gruba fazlasıyla yeterli. Sert kaçan bir atın olmadığı, uygun gruplu bu yarışı bitireceğini düşünüyorum, bankom.
 
 
 
Karafırat Urfa buluşması nihayet gerçekleşti, bir gün buralara geleceği çok belliydi, Maiden'dan yiyeceği ekmek kalmayınca gayet mantıklı olarak Urfa'yı tercih etmişler. Karafırat koştuğu grubu hem gidişat hem sonuç olarak çok değiştirebilecek bir at. Yakın bekleme yaparak  Karafırat'ı buralarda geçmek zor, çok özel bir at olması lazım ki anca geçebilsin.  Beklemecilerin Kara Fırat'ı yakalamaları için Kara Fırat'ın baya baya yıpranmış olması lazım ki bu mesafede tempo ne olursa olsun öne çıkabildiği sürece ben Oprah'a falan geçilecek kadar duracağını hiç sanmıyorum. Yani bugün Karafırat'ı ya orta grup beklemesini iyi yapabilen bir at geçebilir ya da Karafırat'ın öne çıkamayıp kendiliğinden yarıştan düşmesi lazım. İkinci ihtimalden başlayalım, yarışta Karafırat'ın yanına gelebilecek at olsa bile ondan daha seri, Kaafırat'ı ayırıp numaraya çıkabilecek at yok. Dolayısıyla grubun öne çıkan ya da iki giden Kralsın, Kırımlı gibi atlarının Karafırat'ı bastırabileceğini sanmıyorum. Oprah'ın, yarış ne kadar süratlenirse süratlensin bu grubu geçebileceğine bir türlü ikna olamadım, biraz riskli olsa da yazmayacağım. Elimizde sadece Cihana Bedel kaldı. Cihana Bedel ön grubun arkasına yapışıp, istediği anda yürüyebilen, yarış çalmaya ve tempo değerlendirmeye çok uygun bir sile sahip. Dalgalı bir görüntüsü olsa da gününde olduğu zaman 1200'ü çok koşuyor, ben Karafırat'ın yanına Cihana Bedel yazıp günün ikinci riskini bu yarışta alıyorum.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 5,10,12,11,1,2,3
 
2.Ayak: 3
 
3.Ayak: 9,2,5,4,1
 
4.Ayak: 2,5
 
5.Ayak: 3,7,6,9,13
 
6.Ayak: 2,4,8,9,12,13,1,5,7,11



Cengiz Gürbüz