• 15 Şubat İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 1 hafta, 6 gün, 23 saat, 29 dakika, 32 saniye önce

İstanbul’a ters bankolu bir kurgu hazırladım, Halis’in tabelada yıkılması ve risk aldığım yerlerde başarılı olmam durumunda güzel para verebileceğini düşünüyorum.

 

Altın Akar ilk ayakta banko tercihim olacak. Tayları çok beğenmedim, mesafenin 1400 olmasının önemli bir ipucu olduğunu düşünüyorum, 1200’ün harala gürele temposunda, özellikle Şart-1 yarışta kimin iyi kimin kötü olduğu pek anlaşılmıyor ama 1400 olunca durum farklı.

Altın Akar’ın annesi Luçe Led Zeppelin ve Mean Machine gibi iki tane Kısa Vade atı verdi, Led Zeppelin pist ayırakmaksızın uzun koşabilen, inatçı bir attı.  Mean Macihine’in biraz daha çime yatkın olduğunu hatırlıyorum. Diğer erkek yavrusu Turgut Bey de uzunu yatkın al renkli bir attı, yarış hayatı çok uzun olmadı ama Luçe’nin bütün özellikleri onda da vardı. Bu seviyede ve benzer eşgalli üç tay verebilmek kısrak için önemli referans ve tayları mesafe de tutabiliyorlar. Özellikle al renkli Luçe tayından, babası da Luxor ise çekinmek lazım.

Altın Akar’ın Dağtekinhan ile yaptığı sprinti izledim, eşgal olarak abilerinin kopyası, en sert rakiplerin, Exchanger’ın tam kardeşi Exranger ve 1400 gibi uzun bir mesafeye çıkan Country Reel’in dişi tayı Dıamond Cash olduğu bir yarışta risk edilebileceğini düşünüyorum, bankom.

 

Oğlum Baran süper duruma geldi, bu kiloyla artık bir zahmet kazansın.

Olgunbaba’dan biraz çekindim, elli metre kalıp ikinci olan, düzgün çıktığında tabelaya girmeyen abuk subuk bir hale geldi ama potansiyeli var, en çok ondan çekiniyorum. Sekiz kilo farkla Demircenk’i 2200’de yazmak istemedim. Koçali’yi falan düşünürsek Turanhanlara da girmemiz lazım ki o zaman yarış çok karışacak, Oğlum Baran ve Turanhan’ı ben yan yana getirmek istemiyorum. Sonuç olarak Oğlum Baran banko.

 

Eskayra’nın orta mesafe kalitesinin Rekor ve Magic Bullet’ın önünde olduğunu düşünüyorum, ilk ayağa güvenemeyenler ya da alternatif banko arayanlar Eskayra’yı değerlendirebilir.

Magic Bullet, Rekor, Çeko Dayı ve boş kalma imkanı olan Gülan Binda yarışın kapalısı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 10

3.Ayak: 4,2,8,12,1,3

4.Ayak: 3/1,2,5,8

5.Ayak: 8,6,7,5,4,3,10

6.Ayak: 5,3,11,9,1,2,8,7,6,12

 

Cengiz Gürbüz