• 15 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 1 hafta, 2 gün, 21 saat, 43 dakika, 49 saniye önce

Aybüke’yi ciddi anlamda zorlayabilecek üç tay var, Halis şişirmesiyle altmışları bulmuşken değerlendirilmelidir. Güzel işler yapan, dengeli pedigriye sahip Let Her Go, ilk yarışı Aybüke’ye yakın seviyedeki Rumeysa ve en iyi yarışını henüz koşmayan The Wave üçlüsünü de yazarak toplamda dört atla ilk altılının ikinci ayağını bitiriyorum.

 

Vakurkız’ın sonuncu at çıkmasına çıkmasına çok şaşırdım. Dört yaşlı arap kısraklarının büyüklerle kıyasını yapabilmek adına bir iki somut örnek vereyim. Alburak Kızı’nın son kazandığı yarışın ikincisi Benazir Kız, üçüncüsü Arım dördüncüsü Dulocan idi. Benazir Kız'ın bunları yapabildiği grupta Vakurkız’dan daha iyisini beklemek gayet normal. Küçük Cemre’nin Baba Metin ve dört yukarı erkekler arasında yaptığı yarış da dörtlü dişilerin seviyesini anlamak için en güncel ve mantıklı örneklerden bir tanesi. Hak böyleyken, bana göre son derece uygun gruba ve tam mesafesine çıkan Vakurkız riskini almak, hele ki sonuncu at yakalamışken gayet mantıklı görünüyor.

 

Undaunted’ın en iyi yarışını uzun mesafe kaba kumda yapacağını düşünüyorum. Neredeyse her koştuğunda ikinci yarışında kumdaki beşinciliğini örnek verdim, Eren Efendi’nin arkasındaki ikinciliği de bunun tam anlamıyla tescili niteliğindeydi. Hoy Hooy’a, Desting Storm’a kaybeden Yolcu Han’ın yanında Undaunted’ı üçüncü at yakalamak büyük şans, kazanmasını bekliyorum, ikinci altılıda bankom.

İlk altılıda daha ufak olduğu için imkanı olanlar Fanaa ilave edebilir. Sefir Bey’in arkasına protesto ile atıldığı yarış bu grubun uzun mesafe kum odaklı, Undaunted – Eren Efendi yarışından sonra en iyisiydi.

 

İkinci ayağı biraz geniş tutup, Kıss Youn Hands’in aprantisinin hata yapmasını bekleyeceğim.

 

Eniskerem, Turgut Usta’nın tereddütlü çıkmasını kullanıp öne gelme kurnazlığını gösterirse günün en net favorisidir. Turgut Usta’yı önüne alırsa biraz daha zor ve Demircenk’in yarışın içine girebileceği bir gidişatla uğraşmak zorunda kalabilir, ikisini yazıp kapamak Ahmet Çeliğin yarış zekasına güvenmekten daha mantıklı geldi bana.

 

Aromondo son yarışında yavaş yavaş geçilebilir hale geldiğini gösterdi. Bugünkü koşacağı yarış muhtemelen favori girdiği ilk ve son sınıf yarış olacak, tek yazmayı riskli buluyorum. Oğlum Murat, Pendragon, Montana, Emperor Sıon ve Mıss Planet, yani koşunun bütün atlarının Armondo’yu zorlayabilecek yarış koşabileceğini düşünüyorum.

 

Beşinci ayakta ilk yarışından daha iyisini yapabilecek üç dört tay var ve hepsi de cazip durumda. Birine dikkat çekip sıralamayı şablona bırakacağım. Carıbu’nun Zanjero’dan verdiği Arya Stark’ın kumdaki ilk yarışı kesinlikle ölçü değildir. Kısa çimde iyi taylar veren Second Term etkisindeki Asya Stark’ın böylesine zayıf gruptaki ilk çim yarışına dikkat edilmelidir.

 

Kadhan’ın beklemeye dönmesiyle Oğlum Burak’a çok dikkat etmek lazım. Boş kalırsa bu grubun net favorisidir. Kadhan, Berkalp ve Kocakaya ile saklanarak bekleyeceğini düşündüğüm Lord yarışın kapalı ve en sağlıklı sıralamasıdır.

Bol şanslar..


Sıralı İkili: 3. Koşu: 5 / h   8.Koşu: 1 / 5,4,2,7

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,2,6

2.Ayak: 1,5,7,8

3.Ayak: 5

4.Ayak: 5 / 2

5.Ayak: 4,5,3,2,12,6

6.Ayak: 2,3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 5

2.Ayak: 4,5,3,2,12,6

3.Ayak: 2,3

4.Ayak: 1,4,5,6,3,2

5.Ayak: 1,5,4,2,7

6.Ayak: 3,1,5,8

 
Cengiz Gürbüz