• 15 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 1 hafta, 3 gün, 11 saat, 57 dakika, 17 saniye önce

İstanbul’da bahis ve seyir zevki açısından dolu dolu bir program var. Şans yanımızda olsun diyerek yorumlarıma başlıyorum.

 

Şart 1 yarışlardan genel olarak bahsedeyim. İlkinde Bursa’dan gelen, Kutlu ekürisinin üçlü dönem başarılı olmaya açık kısraklarının taylarının Bursa’dan geldiğini görüyoruz. Balıkhan / Ahum çaprazlı Emsalsiz Kız, kaba kuma biraz daha yatkın olsa da kaliteli bir sürat pedigrisine sahip, favorim. Kazanmaması durumunda cazip sonuç çıkarmaya çok açık bir yarış, olabildiğince kalabalık tutmak mantıklı görünüyor.

Ebrar’ın kızı Reisin Gülü doğal olarak ağır favori çıkmış. Kolay kazanması da geçilmesi de sürpriz kabul edilmemeli.  Çalıcıoğlu ekürisinin yıllardır kaliteli arap atı yakalamsını sağlayan Altıngül’ün torunu Güzel Yüzlüm, Reisin Gülü ile beraber yarışın en dikkat çekici ismi. Gündeniz / Altıngül uyumunun başarılı bir sonuç vereceğini düşünüyorum, tayın idman durumunun da çok iyi olduğu söyleniyor. İki tayı kesinlikle yazacağız. Bütçe doğrultusunda ilaveler yapılabilir. Sıralamayı şablona bırakıyorum.

 

Kazandığı Maiden’a kadar silik bir görüntü veren İlteber, sonrası için belirgin bir çıkış yakaladı. Üçlüler içinde mesafeye en yatkın görünen taylardan biri İlteber. Kazım Karabekir Koşusu’nda temposunu kesmeden, devamlılığını etkili şekilde koruyabilmesiyle mesafe için güçlü bir duruş gösterdi. 1400’e uzayıp uygunlaşan gruba İlteber’in net şekilde ağırlığını koyacağını düşünüyorum. İlk altılıda banko tercihim İlteber.

 

Grayamazon Kısrak Koşusu’nda Özcan’ın adrenalin hormonuna yenik düşerek sorumsuz binişi neticesinde gücünü minimum şekilde koşup dördüncü olabildi. Halis çok daha sabırlı şekilde, düzlüğü bekleyeerek binecektir. Şeker Hanım dahil olmak üzere, bu grubun Grayamazon’un mesafe gücüne karşılık veremeyeceğini düşünüyorum. İlk altılıda ikinci, ikinci altılıda tek bankom Grayamazon.

 

Anafartalar Koşus’nun iyi koşmuş atları artı Sharpa ve Ömer İn My Heart ilaveli bir grup oluşmuş. Anafartalar Koşusu’nun ikilisi Kıng Serkan ve Beceriklihan’ın bugün rakiplerinin bir adım gerisinde  olduğunu düşünüyorum. King Serkan limit mesafesinde koşulan yarışı gücünü sonuna kadar kullanıp, sıfır sermayeli şekilde kazanmıştı. Bugün mesafe yüz metre uzuyor ve o yarışa arayla gelen Corcovado, sentetik tecrübesi kazanan Tancan Bey ikilisi Kıng Serkan’a göre mesafe özelliği daha güçlü taylar, dolayısıyla Kıng Serkan’ı bu şartlarda tutumuyorum. Beceriklihan baştan sona Ömer İn My Heart tehdidini hissedecektir, bu şekilde sonunu getirmek onun için çok zor olacak.

Ömer İn My Heart bence süratli pist ve uzun mesafe atı değil, El Nino’nun sezon başından beri yaşadığı pist probleminin Ömer İn My Heart için de geçerli olacağını düşünüyorum. Beceriklihan’ın çabuk kesmemesi de Ömer’in yarışa hakimiyetini zorlaştıracaktır.

Erkek Tay Deneme performansını ikililiğinden beri hiçbir yarışta koşmayan Sharpa’nın orta mesafe atı olduğu benim gözümde artık kesin. Ama bu grupta mesafeden bağımsız şekilde iyi koşacaktır. Anafartalar’a ciddi ara sonrası giren Corcovado’nın  genel görüntüsü gayet iyiydi. Yarış görüp mesafenin yüz metre uzamasıla birlkte daha iyisini yapacaktır. Benzer şeyler Tancan Bey için de geçerli. Adalı ekürisi çok kötü bir planlama ile Tancan Bey’i maksimum şekilde sezon ortasına getiremedi. Anafartalar’dan çok daha etkili bir performans yapabilir, son tercihim Tancan Bey.

 

Zayıf grupta Şart 1 kazanan Padre Padrone, sonraki iki yarışında da tipik, vitaminsiz Ribella tayı olacağı izlenimi verirken son koşusunda ilginç bir çıkış yakaladı. Belirgin şekilde alt grup olmadığı sürece, mücadele becerisi olmayan Ribella taylarına çok güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yani Ribella yavrusu kazanacağı zaman süratiyle işi bitirebilmeli, aksdi halde, yarışın zorlaştığı her metrede şansları azalıyor. Gelişim gösterme potansiyeli Padre Padrone’ye göre daha yüksek olan Kurucu kesinlikle yazılmalı.  Kolay şekilde numaraya çıkabilirse Ömer İn My Mind ve yetenkli Torok tayı Yamanlarbeyi geniş oyunlarda bulunması gereken diğer isimler.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,1,7,10,2,4,6

2.Ayak: 6,3,2,1,4

3.Ayak: 2

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 6,11,2,8,5

2.Ayak: 1

3.Ayak: 6,5,,7,1,3,4

4.Ayak: 9,3,10

5.Ayak: 4,1,,3,6

6.Ayak: 5,12,4,7,6,16,2,3,1


Cengiz Gürbüz