• 16 Ağustos İstanbul ( Cengiz Gürbüz )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 1 hafta, 20 saat, 45 dakika, 55 saniye önce

İstanbul'da misafir yorumcumuz, özellikle kurgu konusunda başarılı bulduğum sevgili arkadaşım Çağdaş Çom oldu. Kendisine teşekkür ediyorum.



Kurye
’nin yarış kazanması için pek çok şeyin bir araya gelmesi lazım. Tercihen orta mesafe, süratli giden bir yarış, uygun grup ve ön grubun arkasında iyi yer tutması gerekiyor. Bütün bunlar olursa Kurye’nin elde yapabildiği yüz elli metre sprinte güvenilebilir. Bugünkü yarışa bakalım. Birümit, Agah ve Emmi ile yarışın süratli gideceği garanti gibi. Grup ve mesafe gayet uygun, daha zayıf rakipler bulamaz, pist ayırmıyor. Kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, altılı için belki değil ama yedili plaseye kesin tek yazılabilecek atlardan bir tanesi. Süratli pisteri daha iyi koşan ve son yarışıyla iyi durumda olduğunu gösteren Küçük Demirkırım ilk rakibi. Sonra Atom Adam ve Truva Prensi tutuyorum.

 

Yeltay’ı ters mesafeyi ve ekürilerin sıkıştırma ihtimalini göze alarak son yarışında banko önermiştim. Yapabileceği en iyi yarışı yaptı, 1200 / 18 geçtikten sonra bir arap atının sonlarda durmaması için Turbo olması lazım. Bugün mesafe düşmüş, eküriler yok, kaybedeceğini hiç sanmıyorum.

 

Gümüş Kesen ilk yarışında tam beklenildiği gibiydi, ne eksik ne fazla. Bugün de boş kalır görünüyor ve geçilse bile zor kaybedeceğini düşünüyorum.  Anormal bir ilk yarışla başlayan Rışvanoğlu, gelişime açık pedigrisiyle Garzan Ateşi ve ablasına benzediğini gösteren Mücizekaya rakipleri.  Yedili plaseye Kurye için ne dediysem Gümül Kesen için geçerlidir, ikinci olabilir ama üçüncü olmaz.

 

Cheri Cheri Lady, Tatvan İncisi’inin olmadığı bu yarışta ilk Grup 1 yarışını kazanmaya çok yakın görünüyor, düzlüğe kadar kolay geleceği şartlarda net favorim. İki yarıştır eski görüntüsüne yaklaşan Willpower ve bu grupta gidecek kaliteye sahip Tarsus Beyazı ile yarış benim kafamda kapalıdır. Tarsus Beyazı’nın 1600 yarışına aldanmayalım, az atlı bu yarışta, gelişmiş haliyle daha iyi olacak.

 

Son ayakta Semih Bey tek olmaz. Süperstar ondan daha şanslı. Mesafeye çok yatkın görüntüye sahip, her yarış biraz daha gelişen Çetobey ve beklediğim seviyeyi bulamasam da fena olmayan yarışlarıyla Obra Reis yeterlidir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,1,6,7,8,4,5

2.Ayak: 9,10,8,1

3.Ayak: 11

4.Ayak: 5,6,2

5.Ayak: 3,6,8

6.Ayak: 6,5,1,4

 
Cengiz Gürbüz