• 16 Aralık Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 1 hafta, 5 gün, 9 saat, 56 dakika, 57 saniye önce

Black Wasp, Frenkli Rüzgarı ve Amberim’i aynı yarışta çok kolay geçtiği son koşusundan sonra bir kez daha risk edilmeyi hak ediyor. Kocaeli kumunu çok sevmiş görünüyor, yani o yarışın biraz altında kalsa bile bu grubu geçmesi lazım.

Hafif tereddüt ederek çıkıyor, bariyer dibini erken bulabilir mi diye bir çekincem vardı. İçinden çıkan, müzmin start problemli Kara Şimşek’i görünce o konuda da rahatladım, iyi yer tutacağını düşünüyorum.  Yani sonuç olarak bu yarışın namuslu neticesi Black Wasp’ın kazanması. At yazmaya başlarsak altı, yedi ata anca kapatabiliriz. Kurgu ve mantık olarak günün en doğru tercihi bence Black Wasp.

 

Pierro bir numaralı alternatif banko adayım. Son koşusu tam beklediğim gibi olmasa da bu Maiden bozması gruba fazlasıyla yeterliydi, çok iyi koşacağına eminim, beşli veya oyun daraltmak için tek bırakılabilir.

 

Yıldızgüzeli bir önceki Tumbulzele’nin kazandığı yarışta boş kalabildiği zaman kendi grubunu geçebileceğini gösterdi. Bugün tam anlamıyla istediği şartları yakalamış, kesinlikle yazılmalıdır. Son yarışıyla düzelmiş görünen Murtecizcan ve gününde olduğu zaman yakın giderek de etkili olabilen Soyugüzel rakipleri.

Alakız ve Kızımirem’i mesafeden eledim.

 

Sonda Özilhan kontra oyunlara tek yazılabilir. Kumu bu gruptan fazla, 1400 olması da çok lehine olmuş, gücünü koşarsa bu grubu geçmeye çok yakındır.

 

Not: Totalde üç bankolu bir oyun oldu, kurguyu nasıl yapalım diye soracak olursanız, Black Wasp’ın ana oyunlara tek yazılmasını, aynı oyunun daraltmasının Pierro ile yapılmasını öneririm. Black Wasp’ın kazanmaması durumunda beşli için de bu söylediğim geçerlidir. Özilhan’ı kontra oyun bankosu olarak düşünüyorum. Hem Black Wasp hem Özilhan kazanırsa bu altılı bin liranın üzerine çok zor çıkar.

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 2,4,1,7,3

3.Ayak: 5,,6,1,3

4.Ayak: 5,1,3

5.Ayak: 1,3,6,7,5

6.Ayak: 10,,12,14,15,13,8


Cengiz Gürbüz