• 16 Aralık Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 1 gün, 3 saat, 50 dakika, 19 saniye önce

Özellikle tay yarışlarında çıkan olursa güncelleme yapacağım.


Vıctory Gallop’un kızı Lhazaree ilk yarışında bu grubu geçebileceğinin işaretlerini verdi.  Aslında sadece Vıctory Gallop olması bile bu rakipler arasında fark yaratması için yeterli görünüyor. Ekürilerin de çıkmasıyla iyice uygunlaşan grupta kazanmaya çok yakındır.

Country Express ve Aralyn’i mesafenin 1400’e çıkmasından eledim, Kim istikrarlı olsa da çok vasat bir tay.

 

Babaeski için fazla bir şey söylemeye gerek yok, bu gruba kaybedecekse yatmak en iyisi.

 

Dehere’in kızı Torok’un kardeşi Lemı Gambino Kocaeli yarışını çok kolay ve sermayeli kazandı, yetenekli, istikrarlı ve güven veren bir tay, bugün rakipler biraz sertleşmiş görünse de yine kazanacağını düşünüyorum, misliler için Lemi Gambino’yu da tek bırakabiliriz.

Faırly Dancer, Ask Me Fly ve kumda da bir görelim diyerek Beren Sultan yarışın kapalısı.

 

Lıon Heart/Suyayeb çaprazı, kaba kuma çok yatkın pedigrili Longman’e daha yatkın olduğu Kocaeli kumunda ve bu kadar zayıf rakipler arasında dikkat etmek lazım. Annesi Lady Bolt biliyorsunuz Nene Hatun galibi, ikinci anne Suyayeb’in Ocean Blue, Emirbey gibi kaba kumu çok seven, açık yarış atı seviyesinde tayları var. Dolayısıyla Longman’den bu pistte ve grupta iyi bir yarış bekleyebiliriz.

Bosporus’un oğlu Sky Master’ın ilk yarışını beğendim, startta takılmasına rağmen düzlük performansı gayet iyiydi. Geçildiği atlar Gold Foot ve Jimfed ikilisinin geldiği nokta ortada. Sky Master’ın yarışın istikrarlı ama vasat dişilerine, 1400’e uzayan mesafede üstünlük sağlayacağını düşünüyorum.

İki atla burayı da olabildiğince eleyip, misliye dönük bir geçiş yapıyorum.

 

Mesafenin 1200’e kadar düşmesiyle Fato Ana da son ayakta çok öne çıkıyor, bu mesafede bu atlara kolay kolay kaybetmeyeceğini düşünüyorum ama fazla da kaşınmaya gerek yok. Toplamda beş at yazıp son ayağı biraz daha sağlama alalım.

Ultrastar iyi koşabilir, kısa kumda fena bir tay değil, özellikle de iyi yer tutabilirse etkili olur muhtemelen. Yongasuka’nın kızı Menina, kumu çok sevmese de ıslak sahada gidebileceğini düşündüğüm Beratınkızı ve Wıld Flower üçlüsünü de yazıp günü bitirelim.

Bol şanslar..

 

Misli için Lemi Gambino da tek bırakılabilir.

 

1.Ayak: 10

2.Ayak: 1

3.Ayak: 7/2,1,6

4.Ayak: 4,3,1,7,8,2,6

5.Ayak: 2,4

6.Ayak: 8,13,1,6,3