• 16 Ekim Bursa ( Cikan At )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 3 gün, 17 saat, 55 dakika, 39 saniye önce

Cikan Maviyasemin yerine Cikolatali ekledim.


Bursa’da bankom Doğuhan oldu. Riskli bir tercih olduğunun farkındayım ama boş kalacak Doğuhan riskinin alınmaya değer olduğunu düşünüyorum.  Burakşah hariç, grubun neredeyse tamamı orta – geri beklemecilerden oluşuyor. Doğuhan için, genelde kısa – orta mesafe koşmasıyla sanki bu mesafeler uzunmuş gibi görünebilir. Ben Doğuhan’ın mesafe ve pist ayırmadığını, sadece boş kalamadığı zaman etkisiz kaldığını düşünüyorum. Burakşah gibi, Doğuhan’ı yarış sonuna kadar götürecek bir rakibinin olması da avantaj, kazanmasını bekliyorum.

 

Mesafesine ve grubuna dönen Ildır Rüzgarı, My Royal Sun arkası ikinciliğinden sonra bu grubun objektif favorisi. Simental’in kısa kum performansı bu gruba yeterlidir, sürekli gözden kaçırılıyor, bu grupta kesinlikle iş yapacak.  Uzunda bile gelebilen Forte, yarış gören Vıctory Sword, Amphıtrate’in bozulan start çıkışını değerlendirip öne erken gelebilirse Red Rebel, ön gruba erken tutunabilirse Red Angel ve hemen her zaman biten yarışa saldırsa da bu kadar ata yazılması gereken Tamerlano yarışın diğer şanslı isimleri.

 

Üçüncü ayağın favorisi yarış gidişine göre şekillenecek. Dance, son yarışında yaptığı gibi startta oturursa Badegül’ün kolay şekilde boş kalma şansı var, bu şartlarda kilosunun önemi yok, yakalanması çok zor olur. Başka bir atın öne gelmesi durumunda yarış süratlenmiş demektir, bu senaryonun favorileri Lady Carina ve American Billion. Özellikle Lady Carina, en iyi olduğu mesafede ve hemcinsleriyle koşacağı bu grupta gözden kaçırılmamalı. Aradan iyi döneceği söylenen Venüs Daughter yarışın sigortası.

 

Kumda gidebilen taylar veren Lakshmi’nin pist uyumu konusunda nötr sayılabilecek Green Gönen’den verdiği Indıan Dady Bursa kumunu koşacaktır, performansı malum, yarışın net favorisi. Süphan’ın ikinci anne Gülten’in etkisindeki kısrak sülalesiyle kuma yatkın olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul iç pistte 800/47 galobu piste uyumlu olduğunu net şekilde gösteriyor, Indıan Dady kadar koşabilir. Çimde bile kazanan Wınd Of Berkcan’ın kısa kum için şahane bir potansiyeli var,  bu kadar geri kalmışken denemeye değer. Harunhan  ve boş kalabilirse Akyazılı Sıla sonraki tercihlerim.

 

Son yarışı ve Batıgüzeli faktörüyle pek çok oyunda Maviyasemin’in tek yazılacağına eminim. Benim de favorim olmakla birlikte tek yazacak kadar güvenmiyorum. İlbüke ve son yarışında viraja kadar kolaylığını çok beğendiğim Ayçanaz ikilisi yazılmalılar.

 

Yılmazhan’ın son iki yarışına benzer koşacağına güvenebilsem tek bırakırdım ama sorunlu olduğu bariz belli oluyor. Yine de istikrarına ve grubun uygunluğuna güvenerek, oyunu ufaltmak veya Doğuhan’ın gelmemesi ihtimaline karşı beşlilere tek yazılabilir.

Aradan sonraki yarışlarında istediği şartları bulamasa da diri görüntü veren İzmirşahı bugün numaraya çıkabilirse Yılmazhan kadar şanslı. Tabela içinde dolaşan, kum performansı ve istikrarı kalan rakiplerinin bir tık önündeki Kobathan ve sadece grubun uygunluğundan Dominant Son yarışın sigortası.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 10,8,6,5,4,1,3

3.Ayak: 1,6,2,3

4.Ayak: 5,7,4,1

5.Ayak: 6,1,3

6.Ayak: 7,,3,4,11


Cengiz Gürbüz