• 16 Ekim İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 6 ay, 4 gün, 12 dakika, 36 saniye önce

Ulubatur – Ginger Snep çiftesini bütçeniz ölçüsünde değerlendiriniz.

 

İlk ayakta belirleyici unsur kuşkusuz mesafe olacak. Özekan’ın 2400’e uzayan mesafede grubun tamamının bir adım önünde olduğunu düşünüyorum. Yarışın şanslı atlarını değerlendirecek olursak; 2400 bence Umutlu için fazla, boş kalsa da bitirmesini zor buluyorum. Çelikman böyle bir yarışta Özekan’ı numaraya çıkıp geçebilir, Umutlu’nun yanında bu şekilde koşması imkansız. Beklemeye bırakırsa Özekan’ın stilini koşacak, bu şekilde Özekan’dan iyi koşacağını sanmıyorum. Akkula’nın son yarışı aşırı kötüydü, sınıf olarak Özekan’ın altında değil fakat formu yetersiz görünüyor. Sinanlı’yı mesafeden net eliyorum.

Bunlar yarışı istediği şartlarda koşabildiği takdirde Özekan’ı zorlayabilecek isimlerdi, hepsinin dezavantajından bahsettik. Bazısının mesafe bazısının yarış gidişiyle düzlük etkisi azalır görünüyor.

Bütünay, Afacan, Berkalp direkt güç kıyaslamasıyla elediğim isimler oldu.

Sonuç olarak yarış bende böyle görünüyor. Özekan’ı yıkarsak çok yazacağız ve düşündüğümden farklı bir kurgu oluşacak. Kazanmaya da çok yakın buluyorum, bankom.

 

İkinci ayak için üç taya dikkat çekip sıralamayı şablona bırakıyorum. Kurtuluşbey’in hemen yarış üstünde duruyoruz, artık ezberlediğim bir tay oldu. 1400 ve üstü için sertlik yapıp yarışa bir türlü konsantre olmuyor. 1200 bu anlamda daha uygun, düzlüğe kadar hızlı koşmak zorunda olacağı için kafasını takacağı bir şey yok. En iyi performanslarına bakarsanız üst üste iki kez sentetik 1200 yarışları net biçimde görünüyor. Bektaş’ın idaresiyle sürpriz bir yarış çıkarabilir.

1200’ü bulan Sarrafşah da uzun süre yarışın içinde kalacaktır. Son koşusunda düzlük çıkışını çok beğendiğim Sinoplu Merve için 1200 ideal görünüyor, grup da uygun.

Üç isimden sürpriz, plase karışımı bir sonuç gelebilir.

 

Last İmpact sürat + tempo gerektiren 1400, 1600 arasını daha iyi koşacak. Gelişen tecrübesiyle uygun grupta çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Oğlum Kürşad da bu mesafeyi bu grupta iyi koşacaktır, iki tay bende yeterli.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4 ( Özekan )

2.Ayak: 7,6,14,1,5,4,11,3

3.Ayak: 2,4,3

4.Ayak: 4,1,5

5.Ayak: 7,10

6.Ayak: 6,11,9,12,3,2,1,5,8


Cengiz Gürbüz