• 16 Haziran Ankara ( Kum Güncellemesi )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 5 saat, 49 dakika, 12 saniye önce

PİRGOS kumdan sonra günün en doğru tercihi oldu. İkinci ayağı süratli, kumcu pedigrili taylar Ananiya, Asuvan, Turbolyıldız üçlüsüyle geçtim.  Beşinci ayak, oyunu paylaştıkran sonra çok dillenen Kıng Of Tatvan ve yazmışken Vıctory Promıse ilavelerim. Son haline şablondan bakabilirsiniz.


Çıkan atlar iyice netleştiken sonra, en geç 15:20 şablonun gncel halini paylaşacağım.




İkinci  koşu diğer Şart-1 lere oranla biraz daha zayıf profilli görünüyor. Taylara değil jokeylere göre oluşan, Aykut Kocaman’dan gelsin '' suni '' bir Agf sıralaması var. Jokey etkisinden bağımsız şekilde tutulup diğer taylardan farklı bir tehlike içeren Canperver’in yarıştan çıkmasıyla tercihime biraz daha güvendim. Cazip Şart-1 teki deneyeceğim zaman bu tip yarışları tercih ediyorum.

Yarışın en üretken pedigrili tayı Mira Yıldızı. Annesi Duygu Yıldızı; Özgünhan, Yavuzca, Halid gibi atları üreten 39 Neame’nin kızı. Genelde erkekleriyle öne çıkan 39 Neame, Güncanhan’ı veren 53 Neame; Tanatar’ı veren Nevra Kız, Zaferimol’u veren Zaferim gibi dişileriyle de üretkenliğini aktarmaya devam ediyor.

Mira Yıldızı’nın annesi Duygu Yıldızı için, Karatoklu denemelerinden sonra biraz daha pedigriyi açıcı nitelik taşıyan Zenginoğlu tercih edilerek daha doğru bir iş yapılmış.  Start avantajına da sahip olmasıyla kazanarak başlayacağını düşünüyorum. İlk altılıda banko tercihim Mira Yıldızı.

 

19 Mayıs Koşusu ile başlayan çıkışını İsmet İnönü Koşusu ile biraz daha ileri taşıyan Khan Of Ghost, kazanma alışkanlığının güçlenmesi amacıyla yazıldığı bu yarışta ikinci altılının en sağlam tercihi.

 

Grubuna döndükten sonra çok kolay kazanan Mice Macho  Man’in son koşusunun bire bir muadili olan bu yarışta da geçilmesi çok zor görünüyor. Yakın bekleyerek de gücünü gösterebildiği için, yarış gidişine çok fazla  takılmadan kazanmasını bekliyorum. İkinci bankom.

 

Diğer iki Şart-1 yarışa çok at yazacağım. Öncelikli tuttuğum isimler şu şekilde;

Bütün taylarına çim sürati aktarabilen Kibaryıldız’ın Uçanbey’den olan yavrusu Ananiya güçlü ve dengeli bir kısa çim pedigrisine sahip. Kolay bir yarış kazanabilir. Konrta oyun bankosu arayanlar için günün mantıklı seçeneklerinden bir tanesi. Yine aynı yarışta, Algül kızı Hazalsultan’ın Berksoy’dan verdiği Asuvan dikkat çekici görünüyor. Turbolyıldızı, Senayeli yarışın cazip tayları.

Son ayakta Balsultan’ın kızı Balımzade’nin renk olarak Yalaz’a baskın oluşu dikkat çekici. Ekürisi de oldukça şanslı. Güzel Çocuk süratli pedigriye sahip, gözden kaçırmayalım. İstikrarlı ve kazanan at verme kabiliyetiyle Şifa tayı Yeni Zübeyde, Vargas gibi zayıf bir yavrudan sonra gözden düşen Çavi’nin kızı Minorka da gözden kaçabilecek taylardan, şans vermekte fayda var.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,2,4

2.Ayak: 12

3.Ayak: 4,1,2,3,5,,6

4.Ayak: 3,2,,4

 

İkinci Altılı ( KUM )

1.Ayak: 2,7,9,12,3,4,5

2.Ayak: 1,2,14

3.Ayak: 6

4.Ayak: 1,2,4,5

5.Ayak: 3,4,5

6.Ayak: 2,15,6,9,8,13,14


Cengiz Gürbüz