• 16 Haziran İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 1 gün, 21 saat, 7 dakika, 54 saniye önce

Dünkü İzmir altılısını, pedigrisinin aksine son derece mıymıntı bir düzlük performansıyla Run For Vıctory yüzünden kaybettik, herkes gibi ben de çok üzüldüm ama Vıctory Gallop’un, Babacan gibi çok net bir kısa kum atının annesinden verdiği tayın daha iyi olmasını beklemek normaldi.

İstanbul programını çok beğendim. Favorilerin Agf tablosunda çok fazla öne çıkmadığı ama aslında net şekilde önde oldukları, çözülebilir bir program olduğunu düşünüyorum. Banko adaylarım, Hector, Küçük Demirkırım, Mob Rules ve Aslan Koçum oldu. Kendi grubuna en hakim olan Aslan Koçum’da son kararımı verdim. Zaten performans anlamında da rakibi yok.

 

İlk ayakta Hector’u çok tutuyorum. Tutarsız ama grubun en üst düzey performanslarına sahip atı Hector. Adana’da Arsen Lupen ile foto olurken Küçükdemirkır’ı geçmesi, son iki İzmir yarışı falan bence bu grubun üzerinde. Aslan Koçum olmasaydı eğer hiç düşünmeden Hector bankosuyla İstanbul’a başlayacaktım ama başta da biraz bahsettiğim gibi tutarsız performansından ötürü Aslan Koçum’u tercih ettim. 

Üç tane rakip tutuyorum, Goldınıadıs, Kupa Ası ve İpsiz Kız. Goldiniadis yarış kısa sprintine uygun şekilde gelişir ve düzlüğe de sermayeli çıkarsa çok etkili oluyor. Hamedi bunu ne kadar becerebilir bilemiyorum ama grubun ve kilosunun uygunluğuyla yazılabilir. Kupa Ası bu sefer net şekilde boş kalacak, Özcan da bunu hissettiği için binmiş zaten, şanslıdır. Sahip değiştiren, bugüne kadar yaptığı bütün yarışlardan daha iyisini yapabilecek potansiyeliyle İpsiz Kız son tercihim.

 

Küçük Demirkırım ilk defa koşacağı bu grupta kesinlikle iş yapacaktır. Tilki’nin boş kalacak olmasından ve gelişen durumundan çekindiğim için tek bırakamadım ama Küçük Demirkırım yazmadan kesinlikle oynamayınız. Yarış gören Dalicim ve istikrarlı ve yeterli performansıyla Alinazik ikilisiyle yarış kağıt üzerinde kapalıdır.

 

Menderes Güzeli yine boş kalabileceği bu yarışta net favorim ama Nuriş’in şimdiye kadar koştuğu bütün dişilere kolay hakim olmasıyla risk almak istemiyorum. Gelişime açık görüntüleriyle Güle Güle ve Ulukız ikilisine ek olarak çime de yatkın pedigrisiyle Geçgelanna da yazılmalıdır.

 

Günün en kritik yarışı dördüncü ayak. Dört yüz gün ara vermiş My Dear Son’a, bu kadar favoriyken ve yarışta Heıwa İwa gibi çok seri bir at varken güvenmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum. İstanbul’un para vermesi için birinci koşul My Dear Son’un geçilmesi. Heiwa İwa’nın kaçma hamlesi ya da Golden Tower’ın My Dear Son’u yarışın her yerinde zorlayabilecek temposuyla My Dear Son’un kaybetme ihtimalinin az olmadığını düşünüyorum.

Toms’un son yarışını beğendim, 1200 tam mesafesi, My Dear Son yarıştan düşerse Toms zannedilenden çok daha şanslıdır. Golden Tower geri gitmiş görüntüsüne rağmen 1200’de ve bu seviyede ihmal edilmemeli. Lady Beauty de yarışın aşırı süratlenmesi halinde tehlikelidir. Yağızınoğlu Kocakaya etkisiyle bugüne kadarki en iyi yarışını yapabilir. Halis’in My Dear Son ile çok ısrar etmemesi ihtimaline karşı Heiwa İwa son tercihim.

 

Mob Rules Şart-1 kazandıktan sonra kısa mesafede sert bir gruba yazıldı ve etkisiz oldu. 1400, 1600 mesafeli yarışlar Mob Rules için daha uygun. Yavuzsel ve Gravesend gibi iki tane Kısa Vade atı veren Hellderberg’in yavrusu Mob Rules’in Yavuzsel kadar olmasa da Gravesend seviyesine geleceğini düşünüyorum. Gelişen tecrübesi ve son yarışındaki aşağı yukarı bu seviyeye yakın görüntüsüyle favorim. Luxemburg, Oddjob ve Namtar yarışın kapalısı.

 

Aslan Koçum’un, ciddi ara veren Borantay’ı saymazsak bu gruptan çok farklı bir kısa çim potansiyeli var. Grubun kalabalıklığından ötürü çok aşırı favori çıkmamış ( Ahmet Çelik ve Halis Karataş’ın da bu konuda olumlu katkıları var ), geçilmesi benim gözümde büyük sürprizdir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,4,9,3

2.Ayak: 7,4,2,1

3.Ayak: 4,1,7,10,2

4.Ayak: 5,6,3,7,2,4

5.Ayak: 4,5,2,1

6.Ayak: 2


Cengiz Gürbüz