• 16 Mayıs Elazığ

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 1 gün, 23 saat, 48 dakika, 9 saniye önce

Elazığ pistinde Urfa’ya göre çok farklı koşan Suerto, istikrarlı devam edebilirse sınıf kum pedigrisiyle gelişime açık bir tay. Kırımlı start yeri avantajıyla Spartan Honor’u arkasında tutabilir ve bir anda önde yalnız kalmış bir Kırımlı izleyebiliriz, yazılmalıdır. Tersi olup Spartan Honor’un da ısrar etmesi durumunda yarışın sürati dolayısıyla ön grubu kaçırmadan bekleme yapabilen Hekşa’nın da şansı olacak.

 

Tekçapkan ve Emirgan arasında bir yarış. Telçapkan’ın bu mesafede yakalanacağını pek zannetmiyorum ama iki atla kanıyorken şansımı zorlamak istemedim. Bu yarışta teki bulsak bile çok işimize yaramayacak.

 

Çoğunuzun bildiği üzere Adam son yarışında bankomuzdu, rezalet bir gününe denk gelerek altılıya tatsız şekilde başlamıştık. Neden kötü koştuğuyla ilgili birbirini destekleyen iki cevabım var. İlki, başta da bahsettiğim gibi formsuz oluşu, iyi bir Adam daha viraja yüz metre varken tempo ne olursa olsun o grupta yarış bırakmaz. İkincisi de yarışın başlarda değil viraj civarlarında süratlenmesi. Yarışı koştururken temponun başlarda artacağını düşünmüştüm fakat kaçaklar kontrollü başlayıp virajda yürümeyi tercih edince, o noktada oluşan tempo Adam’ın ön gruba tutunamamasına neden oldu. Mesafenin de nispeten kısa oluşunu ekstra dezavantaj kabul edebiliriz. Bugün Oytuntay, Dede Ömer, Delicihan, Lider Doğan normal şartlarda başlar başlamaz tempo yapması gereken isimler. Özellikle Oytuntay iyi başlarsa yarış kesin süratli gelişecektir.  Sonuç olarak son yarışında beklediğim senaryo için bugün gidişat ve mesafe olarak daha uygun koşular var ve Adam’ı bir kez daha denemeyi tercih ediyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,1,7

2.Ayak: 14,1,10,7,3,4,9,12

3.Ayak: 1,10,7,5,2

4.Ayak: 8,,4

5.Ayak: 13,7,3,2,1,6,8,9,14

6.Ayak: 7

Cengiz Gürbüz