• 16 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 10 saat, 40 dakika, 25 saniye önce

İlk altılıda Sahipbey ve Fatih Ağa’yı tek yazıyorum. Sahipbey üç aylık aradan sonra çok uygun bir grupla dönüyor, bu gruba yakalanması normal şartlarda mümkün değil. Fatih Ağa, Kaizbert yavrularında az arastlanan, güçlü bir anneye sahip. Ulubatur – Karasultan ikilisinin süratini de kullanarak 1200’de kazanmaya çok yakın görünüyor.

 

İkinci altılının ilk ayağı dün akşamdan beri giderek zorlaştırdığım bir yarış oldu. Önce Semih Bey tek yazarım diye düşünürken sonra Wınner Face, Makambo ve Yelyaran’ın da şanslı olduğuna kendimi ikna ettim. Yelyaran’a kuru çimde; Makambo’ya 1200’de dikkat etmek lazım. İlk ayaktan yatmaktan hoşlanmadığınızı da hesaba katarak dört atlı bir geçiş yaptım.

 

Aracıların bu sezon sahaya gelen ilk tayı Mıster Point, gruptan farklı idman durumu  ve özellikle annesinin hızlı at verebilme özelliğiyle kazanmaya çok yakın görünüyor. Yarış dışı şöyle bir detay da var, eküri özellikle Toruk Macto taylarını olabildiğince bekletip, üçlüye yakınken koşma eğiliminde. Bu tay bu kadar erken  koşuluyorsa gerçekten hazır ve çok çabuk demektir.

Alize’nin yarış performansı da çok iyi olan kızlarından Double Trouble tayı Gümrükçü Mustafa güçlü orijine sahip.  Alize, Briza diye açılan Türkiye kolunda çok başarılı yavrular ürettiler. Cardinal Pioneer tercihini çok anlamsız bulsam da kısrağın dominant etkisiyle mutlaka iyi bir tay izleyeceğiz.

 

İlk iki yarışındaki ışığı beklenti ölçüsünde devam ettiremeyen Çıksalın için moral bulma yarışı olacak. Beklemeyi değil öne düşmeyi tercih ederse çok kolay, beklemesi durumunda aynı kolaylıkta olamasa bile kazanacağını düşünüyorum.

Erhan bu tip atlara zaman zaman aşırı temkinli binebiliyor, umarım öne yürümeyi akıl eder ve yarışı ilk yüzde bitirir, bankom.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,6,7,5,3

2.Ayak: 2

3.Ayak: 2

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 2,1,3,6

2.Ayak: 6,8,3,2,10,11,7,,1,9

3.Ayak: 1,3,6,7,2,4,5

4.Ayak: 4,2

5.Ayak: 3

6.Ayak: 6,1,8,,11,14

Cengiz Gürbüz