• 16 Mayıs İzmir ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 10 ay, 1 hafta, 5 gün, 17 saat, 2 dakika, 2 saniye önce

Son ayakta iki kez yazılan 3 lerden biri 2 Bosporus Beauty olacak.


İlk ayakta Beyoğlu ve Keskin Nişancı’yı ayırmıyorum. Beyoğlu bu kez tecrübeli şekilde çıkacağı uzun çimde mutlaka etkili olacaktır, Keskin Nişancı çimde bir tık yukarı çıkamazsa Beyoğlu en az rakibi kadar şanslı.

 

Ayza’nın geçilebilmesi için düzlüğe kadar ekstra işlerin olması gerekli. Neler olabilir de yarış Ayza’nın kontrolünden çıkabilir bunu anlamaya çalışalım. Ayza için esas sıkıntı start yeri. Bariyer beklemesi yapamayabileceği bir kulvar çekmiş. İş biraz şansa biraz jokey maharetine kalıyor. Düzlüğe kadar fazla koşarsa o bildiğimiz Ayza sprintini eksik şekilde yapabilir. Şirinyer Güzeli iç start avantajıyla fazla koşmadan, iyi yerde bekleme şansına sahip. Uzunu eksik görünse de öyle olduğuna inanmıyorum. Start avantajıyla Ayza’nın yanında mutlaka bulunmalı. Anzas’a bir türlü yarış bitirtemiyoruz, bugün de azılı düşmanı Erendira var ama her şeye rağmen ilk iki yüzde öne düşen Anzas bu mesafede tehlikelidir. Bence yazalım. Başka şekilde Ayza’nın geçileceğine inanmıyorum.

 

Tabelada iddialı olabilecek cazip bir tay var: Dorukrüzgar. Son koşusunda aprantisi ata düşmanmış gibi bindi, at düzlüğe kadar yaşayabileceği bütün olumsuzlukları yaşadı, uzun ve çim üzerine kurulu pedigrisi, bunu destekleyen aksiyon yapısıyla mesafeli bir çim yarışta farklı koşabilir. Real King, Perfect Leo, rakipleri.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,1

2.Ayak: 1,3,7

3.Ayak: 1,8,6,3,4

4.Ayak: 3,2,6,9,7

5.Ayak: 5,3,4

6.Ayak: 5,3,7,6,9,14,1,2


Cengiz Gürbüz