• 16 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 2 ay, 1 hafta, 6 gün, 6 saat, 14 dakika, 52 saniye önce

İkinci ayakta, yeteneklerine hitap eden tempo ve mesafe koşullarını gözeterek Öktem – Baba Hakkı ikilisiyle risk alıyorum.

Yarış Batınhan’ın hızlı temposu ve bu tempoyu özellikle virajla birlikte Feyat Baba, Çolpanlı ve ihtimal dahilinde Jared üçlüsünün biraz daha yukarılara itmesi şeklinde bir düzlük çıkışı bekleyebiliriz. Bu üçlü Batınhan’ı rakip görecekleri için ve stilleri önde giden atı bir an önce ekarte etmek üzerine kurulu olduğu için biraz idare edelim diyemezler.

Bu senaryoda Öktem’in ideal mesafesine böyle bir tempo ve oldukça uygun bir gurpla dönmesi oldukça dikkat çekici. Abiş, itiş gücü itibarıyla vasat görünse de yarışın sonunu bekleyebilen bir apranti. Öktem’e bu konuda katkısı olacağına inanıyorum, favorimdir. Baba Hakkı, gününde olduğu zaman, kısa mesafeler özellikle olmak üzere oldukça yetenekli bir at. Sorunlarından ötürü kısa aralıklarla form tutabiliyor. Bu yarış öncesi iki adet 800 metre iş yapmış, dolayısıyla hem hedef yapıldığını hem de sorunlarının belli ölçüde giderildiğini düşünebiliriz. Etkili jokeyiyle, gününde bir Baba Hakkı bu mesafede bitirici bir yarış yapacaktır.

İki ata güveniyorum.

 

Teposu tehdit edilmeden düzlük görebilirse Rota Finish bitirmeye oldukça yakındır. Aksi halde yarış Pharoah Boy’un istediği şekle dönmüş demektir. Kazananın bu ikiliden çıkacağını düşünüyorum.

 

Mesafeyle değişmeye aday en güçlü tayın net biçimde Kaçar Yunus olacağını düşünüyorum. En iyi yarışını bugün koşacak, bence ya 1 ya 2 olur.  İki yarış gören ve düzlüğün her yerinde tutunmayı başaran Solomon, gruptan farklı pedigri kalitesiyle mutlaka yazılmalı. Tektaşoğlu’nun start problemine rağmen Doğu’da koşabildiği yarışlar oldukça tatminkar. Rakip kalitesi aşağı yukarı aynı, pisti yadırgamazsa kesinlikle iş yapacaktır.

Bol şanslar..

 
Not: Tekli kurguların öncelikli düşünmesi gereken isim Kaçar Yunus olmalı.


1.Ayak: 6,7,1,9,10,4

2.Ayak: 2,5

3.Ayak: 2,1,7,3,5

4.Ayak: 4,1

5.Ayak: 10,12,13

6.Ayak: 3,8,4,2,1,9,12,15


Cengiz Gürbüz