• 16 Ocak Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 2 gün, 20 saat, 46 dakika, 28 saniye önce

Egebeyi yine çıkıp bitirmeye çok yakın olduğu bir yarışa çıkıyor. Turgut Usta’dan başka kaçak yok ve ondan daha seri yapılı olmasıyla öne gelmekte zorlanmayacağını düşünüyorum. Ben, şablonun uygun olmasıyla yanına rakip önereceğim ama çok da içime sindiğini söyleyemem.

Burakşah, Sivaslı Musa, Muhrip ve Başmimar yazarsak ilk ayak kapalıdır ama başta da söylediğim gibi Egebebeyi bankolu bir oyun da mutlaka yapılmasını öneriyorum.

 

Pist normal olsaydı eğer Kestane’yi alternatif teklerden biri olarak verecektim, ıslak sahada nasıl koşacağını tam kestiremiyorum, önce onu yazalım. Hosli’nin kardeşi Hosli Gold etkisiz olduğu ilk yarışından sonra hemen toparladı ve bu gruba yetebilecek bir dördüncülük yaptı, mesafenin 1400’e çıkması da lehine, mutlaka yazılmalıdır. The River Queen’in idman durumu çok belirsiz, eğer İzmir yarışlarını yapacaksa kesin ilk ikide olur. Öncelik bu üçlüde.

Ekaterina’yı son koşusunda çok önlerde önermiştim, kötü de koşmadı ama 1400’ü çıkaramayacak gibi bir görüntüsü var, o yüzden bugün geride yazıyorum. Green Hope, Tarsanas ve kısaya yatkın, güzel pedigrisiyle Lady Beatrıce daha sonra.

 

Halime Hanım boş kalabileceği şartlarda bu gruba kaybetmez.

 

İkinci bankom Champs Bay olacak. Champs Bay’in kumu ve uzun mesafeyi sevmediğini biliyoruz ama bugün çok lehine gelişecek bir yarışa çıkıyor. Islak pisti de kaba kumdan daha çok koşacağını düşünüyorum. Rakipleri Zülfo Kirve ve Wow So Coolçok hantal yapıdalar, Champs Bay yüksek tempolara kolay çıkabilmesiyle düzlüğe ciddi avans alarak çıkıp dayanabileceğini düşünüyorum, üçüncü at yakalamışken denemeye değer.

 

Grubun uygun olmasına rağmen, Autumn Pearl’ün öne çıkacak olması ve kısa mesafe Legend Rıng için ciddi dezavantajlar. Kesinlikle tek yazılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Favorim Sonic Boom, kısa kumda grubun bir numaralı atı, Gündüzeli bindiğine göre hazır durumda olduğunu düşünebiliriz. Yarış gören Meliora ıslak sahanın en çok yarayacağı atlardan bir tanesi, mutlaka yazalım. Aynı şekilde Sihirlidağ da bu pisti çok sevebilir, mesafe de istediği gibi. Autumn Pearl, Grade Boy ve Lıon Blue yazalım kapalıdır. Bu yarış, en azından misli oyunları cazipleştirebilir.

 

Oğlum Ozan uzun mesafe kaba kum kalitesi olarak grubun epey önünde, misliler için günün dördüncü bankosu olarak değerlendirilebilir.

Perfect Yıldız boş kalacak olsa da uzunda bariz olarak eksiliyor, yine de grubun uygunluğuyla yazmak lazım. Doctor House en azından bu grupta işleyebilecek potansiyeli olan, henüz gerçek gücünü koşmamış bir at, Bursa yarışı da fena değildi. Son ayakta yatmamak için, şansı minimum düzeyde olsa da Drummer yazıp günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6/3,5,1,9

2.Ayak: 7,5,11/2,4,10,9

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1

5.Ayak: 7,8,6,5,3,2,1

6.Ayak: 3/2,7,5