• 16 Temmuz Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 1 hafta, 2 gün, 8 saat, 49 dakika, 30 saniye önce

Lüleburgaz İstanbul’daki iki yarışını da beklentimin üstünde koştu ve pist çeşitliliği dolayısıyla Bursa yarışlarına göre tayı daha doğru şekilde ölçme şansı bulduk.

İstisnasız her yarış sapan Karaçelik, virajlı yarışı daha iyi koşan Teyyare, hantal yapısıyla Bursa 1200’ünde dezavantajlı görünen Tatarkan’dan daha diri bir düzlük yarışı yapıp kazanacağını düşünüyorum. İki tekli oynayanlar Lüleburgaz’ı tercih edebilir.

En sert rakibi Teyyare.

 

Harunhan soldan dönüşlü pistlerin düzlüğünde daha dirençli kalıyor. Oradinario’ya yakalanıp tekrar verirken en iyi çim yarışını koştu. Biraz da Oradinario’nun çabuk ayaklı olup Harunhan’a ters gelen stiliyle Harunhan’ın direncini erken kırdığını söyleyebiliriz.

Bugün eğer tercihli start çekmiş olsaydı Harunhan’ı tek yazabilirdim. Dış start çekse bir şekilde öne düşmesi garantiydi. Normal start alınca, öne hamleli taylardan Taras Bulba’nın daha iyi başlaması arada kalan Harunhan’ı zorlayabilir. İki atın beraber koştukları 1600 İstanbul yarışında Taras Bulba çok daha net start çıkışı yaptı. Benzer senaryo Harunhan’ın boş kalamayıp eksik koşması demek, dolayısıyla Harunhan start yeri ve Taras Bulba faktörü sebebiyle içime sinmedi. Rakip bir tane değil, sıralamam şablonda.

 

Uzunda bile çok iyi performans yapan Acoustic Cover, mesafe ve grubun daha uygun hale gelmesiyle günün en net ve ağır favorisi. Bankom Acoustic Cover.

 

Siverek Diyarı eskisi kadar hızlı start çıkışı yapamadığı için öne çıkma konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Üçlü dönem sonrası, süratli rakip havuzu genişlediği için Siverek Diyarı’nın en kıymetli özelliği olan start çıkışı sürat eskisi kadar işe yaramıyor. Bugün Triton’un tercihi belirleyici olacak. Triton 1200’de Siverek Diyarı’na buyur git demeyebilir ve bu noktada Siverek Diyarı’nı yine sıkıntılı bir yarış bekleyecek. Triton’u önüne alırsa şansı Ova Kartalı’ndan fazla olmaz.  Dolayısıya bu yarışta dikaktli olalım. Bursa parası Siverek Diyarı’nın start çıkışına bağlı. Sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,,3

2.Ayak: 10,1,5,3,4,7,6,12,11

3.Ayak: 3,2,4,,8,5

4.Ayak: 2

5.Ayak: 3,7,1,2,6,5

6.Ayak: 4,2,3,7


Cengiz Gürbüz