• 16 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 1 hafta, 2 gün, 7 saat, 16 dakika, 21 saniye önce

Birinci Altılı: 690 TL, İkinci Altılı: 4.260 TL, Beşli Ganyan: 852 TL, Yedili Ganyan: 13.102 TL


İki Şart-1 yarışla ilgili detaylı yorum vermeyeceğim ama tayları net şekilde ayırdığımı ve kolay kolay yatmayacağımı düşünüyorum.

 

Chachkova böyle az atlı, yavaş giden yarışlarda kalitesinin altında kalabiliyor, kazansa bile kolay olmayacağını düşünüyorum. Tam mesafesine ve boş kalacağı yarışa çıkan Autumn Pearl, düzlüğü sermayeli gördüğü her kısa mesafe yarış olduğu gibi bugün de uzun süre dayanacaktır ve Chachkova’ya beklenenden daha sert rakip olacağını düşünüyorum. Sezon başı sentetik performansına dönebilirse Power Love da şanslıdır.

 

Son açık yarış performansı bu grupla kıyaslanmayacak seviyede olan Bayezıd günün en ağır ve net favorisidir, bankom. Sıralı için Obra Reis öneriyorum.

 

Taliphan’a bir an önce ciddi bir rakip çıksa da tek yazıp yazmama tereddütünü yaşamasam düşüncesi bu yarışı incelerken aklıma gelen ilk şey oldu. Taliphan’ın sınırları belli, son yarışından daha iyisini yapabilme şansı yok. Bugün, rakipler benzer olsa da ağır kilosuyla, taylık dönemi için bence sınır mesafesi olan 1400’de zorlanabileceğini düşünüyorum.

Mesafeye Taliphan’a oranla daha yatkın olan ve beraber koştukları çim yarışında geçebileceğini gösteren Kızılkale ilk rakip. Ekürilerin ikisi de belli seviyeye sahip ve istikrarlılar, onları da yazalım. Son yarışında beklediğimin altında kalsa da kötü de koşmayan Alişhan’a, gelişen tecrübesi ve mesafenin uzamasıyla yine şans veriyorum. Kocakaya’nın altında değişen, yeterli potansiyele sahip Bodrum Kalesi’ni de yazarak beş atla ikinci ayağı kapatıyorum.

 

Kısrak performansına bakarsak Tarsus Beyazı grubun çok önünde görünüyor. Ama Black Chınese’in o yarıştan sonra biraz daha ileri gittiğini ve ön gruba tutunarak daha iyi koştuğunu düşünüyorum, Flashıng Girl de yazıp kapatalım.

 

Alişirin Oğlu, Yeşiltaş gibi atları kolay geçen, 1400/32 içinde bitirebilen bu sezonki durumuyla Turbocu için bu grupta bakılması gereken tek şey boş kalıp kalamayacağı. Babakafkas, Zal ve Bahir ön grup yarışı yapan atlar. Zal ve Bahir son yarışlarında bekleyerek iyi koştular, Turbocu varken kaçacaklarını sanmıyorum. Babakafkas numaraya çıkmak değil önde yer tutmak amacıyla yürüttüğü için tempoyu yükseltse de Turbocu’yu sıkıştırmayacağını düşünüyorum. Sonuç olarak, tempo kurmuş bir Turbocu’nun bu gruba kaybetmesi sürprizdir.

Kilo problemini performans anlamında önemsemiyorum, ''handikap yükseltmemek için bilerek kazanmaz'' düşüncesi de Turbocu özelinde aklıma yatmıyor. Kırk beş bin tl lik bir yarışa Turbocu her zaman favori giremez ve bunu değerlendirmek için elinden geleni yapacaktır. İkinciliğe koşmak için atın Ankara’dan İstanbul’a geldiğini düşünmek ne kadar mantıklı? tercihi size bırakıyorum,  bankom Turbocu.


Zafer Ateşi, Ulan Bator, Rebell Yell ve Cerastes sıralamasını tutuyorum. Sentetik ve mesafe tecrübesi kazanan Cerastes, bugün daha kontrollü götüreceği yarışta tehlikeli olabilir.

Bol şanslar..


Sıralı İkili: 3.Koşu 2 / 4    8.Koşu: 8 / 7,5,1

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,7,6,8,9

2.Ayak: 1,2,3

3.Ayak: 2


İkinci Altılı

1.Ayak: 5,8,4

2.Ayak: 1,3,2,7,4

3.Ayak: 7,1,4

4.Ayak: 1

5.Ayak: 8,7,5,1

6.Ayak: 5,2,13,15,4,3,14

 
Cengiz Gürbüz