• 17 Ağustos Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 1 hafta, 5 gün, 2 saat, 32 dakika, 45 saniye önce

Taykut için 1200 tehlikeli bir mesafe. Ekürisi Çaltepe’nin Demirturbo’ya karşı yaşadığı sıkıntı bugün Taykut için geçerli. Çekirge’yi ayırmakta oldukça zorlanacaktır ve Taykut sprint yaparak değil direnerek etkili olabiliyor. 1400 olsa belki bu kadar önemsenmeye değmezdi ama 1200’de Taykut için ciddi problem yaratabilir. Sonuç olarak Taykut’a güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Arslanturbo sprint yeteneği çok güçlü bir Turbo tayı. Tam istediği gibi gelişecek bu yarışta ilk şans Arslanturbo’nun. Çekirge, Taykut’u yanına almadan düzlüğü görebilirse 1200’de bu gruba da kesmeyebilir.

Sonuç olarak üç at yazıp, Taykut’un geçilmesini bekleyeceğiz. Çok geniş oynayanlar Zerocan’ı ilave edebilir.

 

Uzun sprint yapıyor görüntüsüyle son dönemde 1900 ve üstü koşulan Run For Derya, kısaya çıktığı ilk yarışında hayata döndü. Run For Deya’nın ideali 1400 – 1600 arası. Tımetosaygoodbye’a aşırı avans  vermemeyi  başarabilirse kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Tımetosaygoodbye son dönem doğru yarış seçimleriyle eskiye oranla daha etkili tempo yapabilmeye başladı. Bugün de bitirebilir.

Hafo ile ilgili bugün startta çok oyalanacakmış gibi bir hisse sahibim ama kısa çim kalitesi malum, kazanabilir.

 

Singapur tipik Güntay etkilerini taşıyan bir stile ve pist özelliğine sahip. Güntay yavruları en iyi yarışlarını kısa çimde koşan, yarış içinde kolay gidip net ve etkili sprint yapabilen taylar. Singapur son iki yarışını tam da bu şekilde koştu, kazanmamış olsa da kısa sürede gelişeceğini kolayca hissettiriyor.

Bursa’nın  virajsız 1200 yarışı, pist özelliğinin mesafeyi de kısaltmasıyla tam Singapur’a göre. Bilinçli şekilde dış start çekilip tayın ön gruba sorunsuz doldurabilmesi sağlanmış. İlk iki yüz sonrası Marengo’nun dışını alarak kazanmasını bekliyorum. Bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,5,4,7,1,2

2.Ayak: 5,7,3,13,9,4

3.Ayak: 2,5,8,,7

4.Ayak: 6,8,3

5.Ayak: 6

6.Ayak: 6,9,5,2,7


Cengiz Gürbüz