• 17 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 1 gün, 15 saat, 7 dakika, 53 saniye önce

Kırmanşah yedili ganyanın ilk ayağını kazanır.

 

Kafkaslı’nın oğlu Babakafkas son yarışında çok gelişmiş göründü, zaten hem eşgal hem pedigri olarak potansiyelli bir tay. Özellikle kumda biraz daha yukarılara çıkabileceğini düşünüyorum. Kalabalık ama yine uygun sayılabilecek grupta çok şanslıdır.

Turbo’nun oğlu Adilabi Ankara’da çok kolay kazanıp buraya geliyor. O yarışta Adilabi’yi yazmamıştım, kolay kazanmak bir yana önceki yarışlarına bakınca elenebilecek bir görüntüsü vardı. Mesafenin de uzamasının dezavantaj olacağını düşünüyordum ama Adilabi çok kolay kazanarak kumaşını gösterdi, Turbo tayının kaba kumda eksileceğini düşünmek çok mantıklı değil, onu da yazmak zorundayız.

Büyük olasılıkla bu iki tayın yeterli olacağını düşünüyorum ama yeri olanlar Erkuruş ve Babafayık ikilsini de yazarsa iyice sağlama almış olur.

 

Vıctory Gallop’un kızı Astronomik için uzun süre rakip aramama rağmen içime sinen bir tay bulamadım. My Titanium’un ilk yarışı fena değildi ama Astronomik onu da çok kolay geçti, sırf yarış tecrübesiyle kapanacak bir fark olduğunu düşünmüyorum, ayrıca mesafe de uzamış durumda. Pure Love’un pedigrisi güzel olsa da hem çime daha yatkın hem de ilk yarışında ser tbir rakibe denk gelmiş, kazanmasını beklemek bana çok mantıklı gelmedi. Grubun diğer atları zaten çok vasat isimler. Astronomik bankom.

 

Ezop Kahramanı yine benzer grupta çok şanslı ama çekindiğim bir iki ihtimal var, onları da göz ardı etmek istemedim. Botanvadisi Tatvan Kızılca’yla takışmayıp yakın bekleme yaparsa Ezop Kahramanı için tehlikeli olabilir. Kumda anormal iyi koşan Perhane, hemen hemen bütün rakiplerinin ön grupta giden atlar olmasını değerlendirip bugün de iddialı olabilir. Üç ata büyük ihtimal bu yarış kapalıdır.

 

Zümrüthan’ı Caracas’ın 1400’e çıkan mesafede eksileceğini düşünmem nedeniyle yine ilk at tutuyorum. Grubun şanslı gösterilen dişilerine karşı da bence Zümrüthan bir adım önde.

Rakip Caracas ve Adana’yı sevmiş görünen Ocean Goddes ikilisini yazalım, daha sonra Blue Moonlgiht ve American Billion.

Bu yarışta biraz belirsizlikler var, o yüzden kapama ihtiyacı hissettim. Örneğin grubun çok üzerinde olmasına rağmen kumu hiç olmayan Blue Moonlight’ı ne öne alabiliyorum ne eleyebiliyorum.  American Billion’u çok beğenmesem de ikinci annesi Charlotte olduğu için kumda elemek istemedim doğrusu. O yüzden bu yarışı kapatıp kimin ne yapacağını risk almadan görmek en mantıklısı gibi geldi bana. Yerimiz de var.

 

Cengo start çıkışı ve yarış içi temposuyla bu grupta fark yaratıyor. Yine tek kaçak olarak koşacak ve yakalanması sürprizdir. İkinci bankom Cengo.

 

Son yarış performansıyla Torok’un kızı Sefire Sultan ve kısa kuma yatkın üstü düzey pedigrileri, güzel galoplarıyla Semper Fıdelıs ve Laguna Lady üçlüsünü öncelikle yazalım. Bu Maiden ilkine göre biraz daha renkli, içe sinen cazip taylar var.

Tarsus Beyazı ve çok tutmasam da kapamak için Özcankızı ve Despedida ikilisini de yazıp günü bitirelim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,3,5,4

2.Ayak: 1

3.Ayak: 2,8,9

4.Ayak: 3,1,5,2,6

5.Ayak: 2

6.Ayak: 9,7,10,12/2,8