• 17 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 1 hafta, 1 gün, 20 saat, 22 dakika, 33 saniye önce

Yılbaşına kadar, ekstra bir durum olmadığı sürece ara vermeyi düşünmüyorum. Non stop devam edeceğiz.


Şekerpınar Koşusu’nda Yetim Ahmet  ve Binbir’i ayırmıyorum. Yetim Ahmet geri bekleme yaptığı son koşusunda kimlik değiştirdi. Çok etkili bir sprint yeteneği var. Tesadüfi bir yarış olduğunu düşünmüyorum. Stilini koruduğu sürece benzer yarış koşmaya devam edecektir.

Binbir 1200 temposunda dağılarak kısa sprintini kullanamıyor. Ön grubun biraz daha zayıfladığı 1400 üstü mesafelerde bambaşka bir at oluyor. İngilizlerde de Duke Prospero bu tarz bir stile sahip. Bugüne dönecek olursak, süratli kaçakların yanında, yakın beklemeye uygun bir yarış koşacak. Yetim Ahmet’i bir at geçecekse bence bunu ancak Binbir başarabilir.

 

Lua Lua için mesafenin uzaması lehine görünse de güvenmek istemiyorum. Son koşusunda dört atla beraber fotoya girdi. Maiden bir at bu kadar favori çıkacaksa daha iyisini yapmış olması lazım.

Gümbürgümbür ve Black Knıght da yazarak kapatıyorum. Gümbürgümbür'den yakın zamanda ciddi bir çıkış gelecek, bugün de şartlar uygun.

 

Hasafet’in orta mesafeye daha yatkın olduğunu söylemiştim. Son koşusuyla birlikte feci yanıldığımı anladım, Hasafet ile ilgili kafamdaki imaj tamamen değişti.

2000 ve üzeri Adana’da Botanvadisi vs tayfasıyla çok rahat baş edecek gücü var. Bugün, bir önceki koşusunda geçildiği Great Master’ın net şekilde önünde olduğunu düşünüyorum.  O yarış çok mıymıy tempolu, mesafe atına uygun gelişmeyen bir koşuydu ve Hasafet’in uzun sprinti kazanacak kadar işe yaramadı.

Sonraki yarışında, Ahmet Çelik’in kurnaz davranmasıyla Eren Efendi’yi erken atlayarak çok kolay ve sermayeli kazandı.

Hasafet’in 1900 ve altı mesafelerde biraz süratli gelişecek bir yarışa ihtiyacı var ama 2000 üstünde gidişat sorunu yaşamayacağını düşünüyorum. Uygun grupta bankom oldu.

Ahmet Çelik’in Great Master’ı performans kıyaslamasıyla değil eküri tercihiyle alakalı. Keleş ekürisinin atlarına bu sene biniyor. Malones ile kazandığı yarış bence bu yarışta Greart Master tercihinin ana sebebi olmuştur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,1,6,7,3,4

2.Ayak: 1,6,7,4,11,12,2

3.Ayak: 8,10,11,1,2,3,7

4.Ayak: 12,4

5.Ayak: 7,4,2

6.Ayak: 6


Cengiz Gürbüz