• 17 Aralık Adana ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 4 ay, 1 hafta, 1 gün, 7 saat, 28 dakika, 25 saniye önce

Üçüncü ayak 8 ( Seherin Sesi ) ekledim.



Urfa yazıp yazmayacağıma biraz daha çalıştıktan sonra karar vereceğim.

 

Adana’da bankom ikinci ayak Özgenağa.

Çolpanlı’yı kenarda tutarsak çok uygun bir grupla koşacak. Çolpanlı’ya göre de 1500’ü daha etkili koşacağını düşünüyorum. Ayabakan’ın sadece kum sürati  verdiği  yavrularından bir tanesi ve bu şekilde koşan atları 1400 üzerine çıktığı zaman sonlarda kesmeleri kaçınılmaz. Mesafe konusunda çok kırılganlar. Son yarışlarını beraber koştular, mesafe tamamen Çolpanlı’nın işleyeceği bir mesafeydi. Ona rağmen Özgenağa’nın rakibi karşısında iyi koştuğunu, 1500’e çıkınca geçebileceğini gösterdiğini düşünüyorum. Diğer atlar bir şey söylemeyeceğim, bence bu iki atın sınıfı değiller. Harras’ı formsuzluğundan ötürü ayrı tutuyorum. Sonuç olarak bankom Özgenağa.

 

Üçüncü ayakta Rojhat Kızı boş kalır görünüyor, kesinlikle ihmal etmeyin. Uzun süredir bu kadar net boş kalabildiği bir yarış yok, göründüğü gibi koşulursa çok etkili olacak. Diğerleri için söyleyecek bir şey yok.

 

Kenekonun Oğlu bildiğiniz gibi son koşusunda bankomuzdu ve Gökhan’ın ( biraz da mecburen ) erken yürümesi neticesinde acı bir şekilde iki küsür bin lirayı bıraktık. Aslında böyle bir şey olacağını biliyordum çünkü yeterli kadar idare edilmezse atın sonu hiç yok, öne geçtiği yerde yarış bitmeli veya bitecek pozisyona getirebilmeli. Bu seviyelerde az görülen bir arttırma kabiliyeti olduğu için ve mesafenin 1200 oluşundan güvenmiştim ama korktuğum başıma geldi. 1200 de böyle duruyorsa, idaresi zayıf bir jokeyin altında 1500’de güvenmek riskli. Grup çok uygun fakat bu tayla ilgili belirleyici şey mesafe olduğu için bugün tek yazmayacağım. Rakipleri şablonda.

 

Beşinci ayak Kara Duman, Luna Lovegood arasında görünüyor. Dışına çıkacağını pek sanmıyorum, geniş oyunlar en fazla Berdar’ı değerlendirebilir.

 

O Bir Reis son koşusunda düzlüğe kadar başına gelmeyen kalmadı. At gücünü koşabildi mi? kesinlikle hayır. Fakat o yarış özelinde, O Bir Reis yarışını yapamamış olsa bile etkili olan, normal şartlarda da O Bir Reis’i zorlayabilecek yetenek gösteren iki tay daha var: Tsarigrad ve Taşeron. Bugün de bence yazılmalılar. Normal şartlarda üçü yeterlidir.

Bol şanslar.

 

 

1.Ayak: 4,8,3,1,5,,7,10

2.Ayak: 5 ( Özgenağa )

3.Ayak: 4,1,2,7,3,5,6,8

4.Ayak: 4,6,7,1,8

5.Ayak: 3,5,,1

6.Ayak: 6,4,8


Cengiz Gürbüz