• 17 Aralık İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 gün, 6 saat, 31 dakika, 45 saniye önce

Umurşah’ın son iki yarışındaki rezalet görüntüsü, yarıştaki diğer tayların hiçbir şey vaad etmeyen potansiyelleri risk almayı zorlaştırıyor. Umurşah’ın yanına önce ekürileri yazalım, sonra Kazibert diyerek  Günçaldı, Atomkarınca tayı olmasıyla belirli bir potansiyele sahip Adnandayı ve Canrüken’in oğlu Saygıdeğer sıralaması mümkün olduğunca ayrımsız değerlendirilmeli.

 

Azmi Reis için grup çok uygun, muhtemelen bu yarışı kazanacak ama hem programın  zayıf olması hem de bu grubun zaman zaman dengesizliği yanına iki rakip yazmama neden oldu. Ufaltmak isteyenler ya da misli hedefleyenler için Azmi Reis tek bırakılabilir.

Barcelona’yı yazalım, Barcelona özellikle kısada iyi bir at, hafif kalabalıklaşan grubun işine geleceğini düşünüyorum, ilk defa koşacağı bir grup olsa da silik kalmayacaktır. Son yarışında şapkadan çıkan Mengübert benzer bir yarış koşması halinde yine tehlikeli olabilir. Çok tutmasam da üç at yazmışken Velican Kızı da ekleyelim.

 

Luxor’un yetenekli kızı Hard Gold yine numaraya çıkıp bitirmeye çok yakın görünüyor. Hard Gold’u boş kaldığı bir dişi yarışında geçmek gerçekten kolay değil.

Olur da Acquapura falan tempoyu çok yükseltirse diye Cep Durak’ı da yazalım, yarışı hem gidişat hem potansiyel anlamında sağlama almış oluruz diye düşünüyorum.

Acquapura’yı Hard Gold’dan dolayı kaçamayacağını düşünerek 1400’e çıkan mesafede eleyebiliriz, bekleyerek hem Hard Gold’u atlayıp hem Cep Durak’ direnebileceğini zannetmiyorum. Halis’in bindiği Son Vurgun’un da bu gidişat ve rakipler arasında şansı zayıf.

 

Konıgın ve Crazy Island gibi iki alternatifsiz kaçağın varlığıyla süratli bir yarış bekleyebiliriz. Bu ikilinin hem birbirlerinden hem de grubun sert olmasından dolayı çok şanslı olduklarını düşünmüyorum. Lıfetime ve San Marino ikilisi de kısa mesafeye daha yatkınlar, onları da eledim.

Fashıtıve ve Gölalan’ı hem genel performans hem de son yarış performansı anlamında Herring’in bir adım önünde ve birbirlerine de çok yakın buluyorum. Mümkün olduğunca ayırmamak en sağlıklısı.

 

Mıdnıght Magic mesafenin kısalması ve grubun uygun olmasıyla iyice şanslı hale geldi. Uncle Mevlüt’ün boş kalacak olmasından tek bırakmıyorum ama eğer bir banko yazacaksanız benim ilk adayım Mıdnıght Magic.

Yeri olanlar Uncle Mevlüt’ü de yazabilir ki şablon teksiz haliyle de ufak sayılır.

 

Hayatının en iyi durumuna gelen Vıctory Sun için kilo hafif sorun gibi görünse de hem grubun çok uygun hem yarışın yavaş gidecek olmasından çok dezavantaj yaşayacağını zannetmiyorum. Vefakar, Özbayhan Victory Sun’ın sürekli kolay geçtiği atlar, bugün onları yazmak bana çok mantıklı gelmedi. Rakip olarak Wanganui Rİver’ın oğlu Vıctory River’ı yazabiliriz. Aradan dönüşü çok iyi olmasa da belirli bir kumaşı var, gücünü koşarsa Vıctory Sun’ı sıkıntıya sokabilir.

Burada Controllable koşacak, sahibi site üyelerinden biri olduğu için her yarışta Controllable’dan bahsetmeye çalışıyorum. Adana’daki durgun son bir iki yarışından sonra sentetiğe getirdiler, abisi Step By Step sentetiğin en iyi atlarından bir tanesiydi. Controllable da pistle ilgili bir sorun yaşamayacaktır, eğer Adana’da kazanırkenki durumunda sahaya çıkacaksa mutlaka etkili olacağını düşünüyorum, cazip at arayanlar Controllable’a da bir şans verebilir. Ayağı düz bassın umarım güze bir sonuç alır.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,7,5,6,2

2.Ayak: 1/3,7,9

3.Ayak: 3,2

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 7/3

6.Ayak: 1,7,,5