• 17 Ekim Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 2 gün, 23 saat, 6 dakika, 53 saniye önce

İlk ayak Diyarbakır’da az rastlanacak şekilde kaçaksız bir yarış. California, First İs First ve Kızım Elif rakiplerinden daha iyi start çıkışı yapmalarıyla ön grubu oluşturacak isimler. Ben numaraya California’nın çıkıp hemen dibinde First İs First’ün gideceğini, virajla beraber Maruf Bey’in kolay şekilde en kötü üçüncülüğe gireceğini düşünüyorum.  Bu üçlü grubu ayırmış şekilde düzlüğü dönecekler. California beklediğimden fazla avans alırsa bitirebilir, ilk şansı ona veriyorum. First İs First iki yarıştır kendini gösterip, iyi atlara takıldığı için etkisiz kalıyor. Bugün California’dan erken kurtulabilir veya numarayı çıkmayı denerse şanslıdır. Maruf Bey bu grup ve mesafede her şekilde yazılmalı. Bekleyenlerden ilk şansı  Öztürkmen’e veriyorum, bir yıl aradan hiç etkilenmemiş şekilde döndü, uzunu var, kalitesi malum. Sonra Hasan Baba ve Bayramoğlu.

 

Dişidi kısa durgunluk döneminden sonra Diyarbakır’da kalitesini yakaladı. Eskiye oranla starttan da daha iyi çıkıyor. Yağmurum, Tınazlı, Beyzam, Amari gibi yarışın sert kaçaklarını düzlük başında yakalayıp uygun gruba direneceğini düşünüyorum, bankom.

 

Vali Koşusu sıralamam şablonda, maksimum beş altı ata kapalı hale gelir. Tay yarışı çok karışık, büyük olasılıkla cazip sonuç çıkacağını düşünüyorum. Yorumsuz geçtiğim iki yarışla ilgili düşüncelerim genel olarak bu şekilde.

 

Tabelada Altın Kral şüphesiz yarışın ve günün en ağır favorilerinden, orta ölçekli oyunlara tek yazılabilir. 

Yeri olanlar Abidem ve Tuğbey ilavesi yapabilir. Abidem en iyi olduğu mesafeye çıkıyor, Tuğbey’den numarayı alabilirse ( bence alacak ) Altın Kral’ı zorlayacaktır. Tuğbey yarışın en son ihtimali.

 

Son ayakta Özhaber Oğlu grubun üzerinde olsa da ağır start çıkışı yapmasıyla kalabalık grupta yer tutma sorunu yaşayacaktır, tek yazmak bence riskli.  Boş kalabileceği, uygun gruplu yarış bulan Cangobak ilk rakibi. Deha Hanım’ın son yarışını çok beğendim, çok gerilerde kaldığı bugün muhakkak yazılmalı. İstanbul Yıldızı yarışın sigortası.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,2,1,8,9,13

2.Ayak: 1

3.Ayak: 9,2,5,3,10,14,11

4.Ayak: 2,1,5,8,6

5.Ayak: 5,,4,,1

6.Ayak: 1,2,14,5

 

Cengiz Gürbüz