• 17 Eylül Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 1 hafta, 1 gün, 9 saat, 10 dakika, 20 saniye önce

Adana’da tay yarışları cazip sonuçla bitmeye çok açık görünüyor. Özellikle tabelada Eagle Wind tamamen toto favorisi, kumu hiç beceremediğini düşünüyorum. İlk ayakta da henüz kendini göstermeyip ufak ufak ışık veren birden fazla tay var. Sıralamayı şablondan takip edebilirsiniz.

 

İncirli Tepe Adana’ya çalışırken kafamda belirlediğim ilk bankoydu. Daha sonra start yeri, dalgalı performansı sebebiyle vazgeçtim. Aslında en iyi olduğu mesafeye çıkıyor ama istediği yeri alamadığı zaman viraj üstü başlayan yarış dezavantajlı hale gelebilir. İncirli Tepe kazanabilmek için baştan sona her şey istediği gibi gelişmesi gereken bir at, sonuç olarak vazgeçtim.

Biraz uzun mesafeye rağmen kalitesiyle Teksayfa ve bu iki atın eksilmesi durumunda kazanacak performansa sahip Koşukhan, Ersezar, Ünsalmış sıralaması takip edilebilir.

 

Ozayberk forma girmiş halde Adana sezonuna başlıyor ve biliyoruz ki en sevdiği, en etkili sprint yapabildiği pist Adana kumu. Kendisi için en tehlikeli senaryo Buzul’un boş kalması. Gedizkaya’dan ısrarlı bir başlangıç gelmeyip Buzul numarayı kolay alabilirse Ozayberk kadar şanslı pozisyona gelecek. Mesafesini bulup Adana pistini seven, uygun kilolu Ozkara sonraki tercihim.

 

Bu sezon bir türlü yarış bitiremeyen Akon uzun süre sonra bulabildiği en uygun koşullarda banko tercihim oldu. Taylık döneminde kaçabildiği her yarışı kazanıra getiriyordu ama üçlüye döndükten sonra, süratli at sayısının artması ve 1400’de dirençli kalamadığı için kazanamadı. Bugün mesafe 1200, virajla beraber üstüne gelebilecek atlar olsa bile oraya kadar yarışı istediği tempoda kontrol etme şansı var ki bence kazanabilecek nefeste kalması için bu şartlar yeterli. Adana’nın başladığı gibi biten düzlüğünü 1200’de bitireceğini düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,2,6,11,1,3

2.Ayak: 3,4,1,15,2

3.Ayak: 2,6,9

4.Ayak: 5

5.Ayak: 7,4,1,3,2

6.Ayak: 2,7,1,4,5,11


Cengiz Gürbüz