• 17 Eylül İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 1 gün, 12 dakika, 12 saniye önce

Yedilinin ilk ayağını Ezop Kahramanı, Curtaralo tutuyorum.

 

Uludaz için grup, mesafe, yarış gidişi çok uygun görünüyor. Doğru yerde yürüyebilirse günün en net favorilerinden. Kocaeli’de kaba kum deneyip, sentetik performansının çok altında kalan Büyük Beyaz bu seviyelerde her zaman yazılmalıdır. Yarış görüp gayet iyi koşan Blaze Of Lıght, en az Uludaz – Büyük Beyaz ikilisi seviyesindeki yeteneğiyle son tercihim.

 

Son yarışındaki görüntüsüyle Yağızat’ın yanına bu grupta at yazmak bana doğru gelmiyor. Güldürgüldür, Canyoldaş, Golden Kıng üçlüsüne ek olarak düzlük başında yürüyecek  Özpar ile beraber yarış baştan sona artan tempoyla devam edecek. Mesafenin yüz metre uzaması yarış gidişiyle beraber düşünüldüğünde Yağızat rakipsizdir.

 

Semend günün favorileri içinde en az tuttuğum at. Evet bu grubun hepsine az da olsa hakim görüntüsü, net sprinti var; ama Semend’den hiçbir zaman şampiyon ışığı alamıyorum, kaybetmesi sürpriz değil. Altıncı His, Saadın Gücü, Ertemiz üçlüsü mesafeye uyumlarıyla ilk rakipleri. Karaüzüm, Atmaca Beyi ve Gözyaşı Gecesi yazıp kapatalım.

 

Derin Sultan uzun süredir ilk kez bu kadar uygun grup yakalamış. Baydarşah’ın kazandığı son yarışta bile kazanıra girerek çok iyi durumda olan Derin Sultan’ın, anormal kilo farklarının da olmadığı bu yarışı kaybedeceğini sanmıyorum.

 

Grubun üzerinde kalitesi ve pişkinliğinin yanında mesafenin de 1600’e çıkmasıyla Cankılıç günün en ağır favorisi, benim de üçüncü bankom.

Bol şanslar..

 

Yedili  : 3,1

1.Ayak: 1,9,8

2.Ayak: 4

3.Ayak: 4,7,8,9,1,3,6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2,1,3,4,5

6.Ayak: 3


Cengiz Gürbüz