• 17 Haziran Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 6 gün, 10 saat, 49 dakika, 16 saniye önce

Strıke Hard için, özellikle Adana’da koştuğu yarışlardan sonra ''uzunda boş kalabileceği bir yarış bulsa kesin kazanacak'' diye düşünürken bugün tam aradığı yarışı bulduğunu görünce sevindim. Kısa yarışları sert geçtiği için öne gelmekte zorlanıyor, gelse bile doldurmak zorunda kaldığı için düzlüğe çok sermayeli çıkamıyordu. Strıke Hard, boş kalabildiği zaman Adana seviyesi için iyi bir uzun mesafe atı. Kısadaki tekdüze temposuyla sert gelebilen atlara pek karşılık veremiyor, uzunda daha rahat edip kendi özelliğini gösterme imkanı bulacaktır. Bugün, son yarışını kaçmadan, erken yürüyerek kazanan Harzemşahlı haricinde Strıke Hard’ın temposunu bozma anlamında tehlikeli bir at yok. Harzemşahlı’nın da ön grubun dirençsizliğinden dolayı kola yöne geldiği son yarışını Strıke Hard yanında yapamayacağını düşünüyorum. Sonuç olarak, hem güç hem yarış gidişi anlamında grubun önünde bulduğum Strıke Hard bankom.

 

Bawıkal’a bu mesafelerde genelde güvenmemeyi tercih ediyorum. Külünk Ağa, Kozbeyi’nin start problemini değerlendirip iyi bir avans alarak Bawıkal’ı zorlayabilir. Eski günlerin hatırına Serttaş’ı da yazıp kapatıyorum.

 

Tekdal, Cloattro, Arjuna, Akdenizli ve Mascherano beşlisiyle tabelayı net şekilde kapalı tutuyorum. Ayrım yapmayalım bu yarışı geçeriz.

 

Son yarışını mesafeden ötürü kaybeden Mücbir bugün gruba daha kolay hakim olacağı bir mesafede koşacak, yarışın net favorisi. Sert gruplarda şansını deneyen Pratik Nevzat uzun süredir ilk defa gerçekçi bir yarışa çıkıyor. Mücbir’i geçebilir mi bilemiyorum ama kesinlikle iyi bir yarış yapacak. Yine boş kalma imkanı olan Cengo’yu da yazarsak son ayağı kapatırız.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,8,3,5

2.Ayak: 5,9,4,10,14,13,1

3.Ayak: 4

4.Ayak: 1,3,2

5.Ayak: 3,6,11,9,4

6.Ayak: 3,10,2

 

Cengiz Gürbüz