• 17 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 2 gün, 11 saat, 19 dakika, 26 saniye önce

Tambora'nın çıkmasıyla banko tercihimi, aynı yarışta Rubicon'dan yana kullanıyorum. Geçen seneki durumunda olmasa da bugün muazzam bir gidişat avantajı var. Rubicon kaçabildiği zaman seviyesi kayda değer şekilde yükseliyor. Dıvıne Heart'ın eski durumunda olmadığı, diğerlerinin tamamına hakim olduğu bu grubu geçeceğini düşünüyorum. Diğer ayaklarda bir değişiklik yok.



Sefire Sultan
’ı son yarışında bildiğiniz gibi tek yazmıştım. Virajdan başlayan yarışta kötü çıkması ve yarışın yavaşlığı gibi dezavantajlar yaşadı ve tam anlamıyla mesafe kalitesini gösteremeden dördüncü oldu. Mücahit Bayır bu tarz atlara hakikaten çok eksik biniyor, teşviği çok yumuşak, kamçı kullanımı okşamakla eşdeğer seviyede. Kendisine, mümkün mertebe, kalabalık yarışta bekleyen, uzun sprint yapan bir ata bindiği zaman güvenmemeyi James Bond ve Sefire Sultan örnekleriyle öğrenmiş oldum. Bugün Sefire’de stiline çok daha uygun Özcan var. Mesafenin uzamasına da çok iyi uyum sağlayacaktır, net favorim.

Sadece Capilano’dan çekiniyorum. Uzuna çok yatkın görüntüsü ve iyi bir orijini var, yine boş kalabileceği bu yarışta uzun süre direnecektir.

Diğer atları eleme sebeplerimden biraz bahsedeyim. Birbey Han’ın uzuna yatkın görüntüsü var ama yaptığı yarışları zayıf buluyorum. Kıngston Bolt ve Clıff Surfer’a bence 2200 biraz uzun gelecektir. 1900’ü idare edebiliyorlar ama 2200 epey uzun bir mesafe. Topçu Oğuzhan, Lost On You ve El Hamse yarışın yine mesafeye yatkın ama henüz bu seviye bir yarışı kazanacak gücü göstermeyen atları.

 

İki Şart-1 yarış için de genel düşüncemi paylaşayım. Meleksima’da ne görmüşler de bu kadar favori çıkmış anlayamadım. Orijini falan iyidir eyvallah ama bana Ahmet Çelik ve Kurtel, ekürili olması falan gibi atın iyiliğinden ziyade markasıyla alakalı bir favorilik gibi geldi.Şart-1 yarışa bu denli favori çıkan bir tayın 1000/12 sonu 29 çalışarak galobu olmamalı. Kaldı ki yarışta iyi taylar var. Başta Farise, Karacagüzeli ve İsyankar üçlüsü olmak üzere... Diğer Şart-1 için de düşüncelerim aynı doğrultuda. İkisinin de sıralamasını şablona bırakıyorum.

 

Burgaç’ı Rojhat Kızı fazla sıkıştırmazsa - ki üstüne gideceğini sanmıyorum – günün en net favorilerinden bir tanesi, benim de ikinci tek için adayım. Aradan süper bir yarışla dönen Berkalp ve Gündüzeli’ye geçince değişmiş görünen Ayefe yarışı kapatır.

 

1200’de aşırı boş kalan Seyyahkızı’nı elinden kaçıran Vakurkız bu mesafede Seyyahkızı’nı geçecektir. Kalan gruba da hakim görüntüsü var ama nedense tek yazmak yüzde yüz içime sinmiyor. Gününde olduğu zaman çok koşan Dulocan, Vakurkız’ı zorlama konusunda en önemli aday. Çimi ve sevdiği mesafeyi bulan Pexuss’dan çok iyi bir yarış gelebilir. BenazirKız’ın Kocakaya ile en az üç – dört boy fazla koştuğunu düşünüyorum, start yeri de mükemmel. Son yarışında gereksiz yere erken yürüyen Sır Perdesi bu sefer geri beklemesi durumunda daha iyi koşacaktır, son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5

2.Ayak: 3,10,5,6,9,12,1

3.Ayak: 4,,2,6

4.Ayak: 4

5.Ayak: 12,2,1,4,7,8,13,10

6.Ayak: 6,4,8,3,13

 
Cengiz Gürbüz