• 17 Haziran İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 1 hafta, 18 saat, 51 dakika, 31 saniye önce

Sentetiğe dönen İstanbul programı, Kralsın yarışında bir kırılma yaşanırsa para vermeye açık görünüyor.

 

El Conquerador son yılında kazanabileceği yarışlar tercih edilerek, üzülmeden koşuluyor. Otuz sekiz günlük bir ara görünmesine rağmen ciddi bir problemi olduğunu sanmıyorum. Eküri El Conqueredor’u sağlık durumunu gözeterek koşuyor. Dolayısıyla verdiği arayla ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmeyelim.

Yarışı koşturduğumuzda, en yavaş hali Yenilmez’in numarayı alıp, Kechice’in viraj bitiminde doğru yürütmesi şeklinde koşulacak. Kechice’in dış startı çekmesiyle iki atın da start problemi yaşamadan öne hamle yapabileceği bir yarış olacak. Dolayısıyla 400/23 600/36 civarı bir tempo kaçınılmaz görünüyor. İyi durumda bir El Conquerador 1200 gücü itibarıyla bu ikilinin üzerinde. Start problemini iki boyla sınırlı tutabildiği takdirde kazanmasını bekliyorum, bankom.

Başka banko tercih edenler Ayza’yı mutlaka ilave etsin.

 

Çıksalın, Kralsın ikilisi Agf’yi böldükleri ölçüde güvenilir isimler değil. Bu yarışı olabildiğince bütün ihtimalleri hesaplayarak kurgulamak önemli.  Liar’ın Çıksalın’ın üzerine yürüme ihtimalini de gözden kaçırmayalım.

Her yarış biraz daha güçlenen Longstar bugün en iyi olduğu mesafede koşacak. Pişkin haliyle Kralsın’ı zorlayabilir. En iyi yarışını sentetikte koşan Harput Rüzgarı da hazır durumdaysa etkili olacaktır.

 

Pist, yarış gidişi, jokey gücüne sahip Uludaz yarışın tartışmasız favorisi. Cheri Cheri Lady, Serseri ikilisinin liderlik mücadelesinde kırlgan olan Serseri gibi görünüyor. Serseri’nin Cheri önünde yarış bitirmeihtimali çok zayıf, bekleme opsiyonu da hiç yok. Kaçanlardan terihimiz Cheri Cheri Lady olsun. Bu sezon üst grup yarışları deneyip fens koşmayan Storm Sea Swell geçebileceği gruba inmesiyle mutlaka yazılmalı. Kazanacak görüntü vermemesine rağmen, benim gibi Wanetasız yapamayanlar için bu yarışa dört at yazılacak.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,8,4,2,1,9

2.Ayak: 3

3.Ayak: 2,1,3,6

4.Ayak: 3,2,4,5

5.Ayak: 6,3,5

6.Ayak: 1,2,11,6,4,3,13

 
Cengiz Gürbüz