• 17 Mart İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 3 hafta, 1 gün, 5 saat, 18 dakika, 24 saniye önce
Hıgh Cat - Aksakallı geçişini İstanbul programının anahtarı olarak belirledim.
 
High Cat'in sınıf pedigrisi, iç pistte 800/49 işi ve güçlü fiziğiyle birlikte düşünüldüğünde değerli hale geliyor. Seddifi ve Başkan Nexia'yı veren Turkish Delight, annesi Syria'nın üretkenliğini kusursuz şekilde devam ettiriyor. Babası İnspector'un aygırlığını da kötü bulmuyorum. Genel olarak uzun mesafe aygırlarında görülen dominantlık ve kısayı da koşabilen at verememe sorunu İnspector'da yok. Bu açıdan Talip Han ile beraber özel bir noktadalar. 
 
High Cat kısa aralıklarla da olsa aşağı yukarı on aydır galop yapıyor, idman eksiği yok, ilk yarış acemiliğini belirgin şekilde hissetmeyeceğini düşünüyorum. Aksakallı hariç, tecrübeli taylar arasında Cesihan, kapalı kutu pozisyonunda Didactic grubun en güçlü isimleri. Cesihan anormal bir değişim yaşamadığı sürece handikap atı olmaktan öteye gidemez görünüyor. Didactic'in ilk yarışındaki start problemi hiç hoşuma gitmedi, bugün düzgün çıska bile Hıgh Cat'i önde tutuyorum. 
 
AKsakallı'nın son Maiden performansını beğendim, tecrübesi, gelişim göstermesi ve 1500 uyumlu görüntüsüyle Hıgh Cat'i dışarıda bırakırsak gruba hakim bir yarış koşacağını düşünüyorum.
 
Bol şanslar..


Not: Bankoya ihtiyaç duyanlar, mesafe faktörüyle Pendragon, kondisyon olarak Topanga'nın önünde görünen İndian Dady'i tercih edebilir.


1.Ayak: 2,1,6,4,7
 
2.Ayak: 6,1
 
3.Ayak: 5,2,13,3
 
4.Ayak: 3,,7,5
 
5.Ayak: 4,11,7,9
 
6.Ayak: 6,1,5,3


Cengiz Gürbüz