• 17 Mayıs Elazığ ( Duzeltme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 5 gün, 21 saat, 37 dakika, 30 saniye önce

Ilk ayakta sablona yazip bahsetmedigim at Birsikhanim, gozumden kacmis.


Deha’nın seri taylarından Uçarkızı çok şanslı görünüyor ama bir iki tane galop – orijin uyumunu yakalayan cazip tay gözüme çarptığı için tek yazmıyorum.  Tunca’nın torunu, kısa kumda hep iyi koşan Gaddarınoğlu’nun kardeşi Gezohatun’a 400/30’a indirdiği sprintiyle dikkat etmek lazım. Elazığ’da ilk yarışına bu derceli bir galopla çıkan tay daha önce görmedim, iyi bir yarış koşabilir. Turbonun Kızı ilk yarışına çok iyi başlamasına rağmen virajın oralarda anormal kesti, sonra da devrildi zaten.  Bir iki yarışa daha iyisini yapacaktır.

Atikbey yavrusu Dengizkızı, galopları iyi olmasa da çok sağlam kum pedigrisiyle  Çağlasu ve iyi çalışan Berksoy kızı Dilara Güzeli son tercihlerim.

İlk ayakta Uçarkızı’nı yıkarak kritik bir risk aldım, son yarışına göre zor geçilir gibi duruyor ama başta da söylediğim gibi çıkış yapabilecek çok cazip taylar var, tercihim denemek yönünde oldu.

 

Cappadocia’yı en çok Didimoğlu’ndan iyi çıkarak numarayı alan bir Keita zorlayabilir, en iyi olduğu mesafeye çıkan Turabi’ye de bir şans daha verelim, yeterlidir.

 

Kıyamet’in son yarış start çıkışını beğenmedim, mesafenin 1600 olmasıyla diğer kaçaklar Kıyamet’in doldurmasına göz yumdu ve bir şekilde öne gelmeyi başardı. Bu sefer yine takılarak çıkarsa, özellikle Saalih numarayı vermemek için elinden geleni yapacaktır ve yarış Kıyamet için zorlaşabilir.

Sigortamız Racon olsun, kaçarak bir atın Kıyamet’i geçmesi kolay değil. Racon’un yakın bekleyip etkili kısa sprint yapabilen, tam Kıyamet’in geçmeye uygun bir stili var. Potansiyeli de yeterli.

 

Son yarışında Tekçapkan’dan numarayı alamayan Beyhak yarışı çok erken bıraktı. Beyhak’ın kazanması için kolay kaçabildiği 1500 üzeri yarışlar ideal. Beklediğinde çok eziliyor ama önde kolay kalabildiği zaman Elazığ’da bütün yaşıtlarını geçecek gücü olduğunu düşünüyorum.

Bugün Çılgın Ekip, Zeyno Abla, Sultandan gibi ön gruba yeltenen atlar var ama hiçbiri çok ısrarcı değil. Beyhak’ın start çıkışında tempoyu yüksek tutup öne geleceğini ve zayıf gruba direneceğini düşünüyorum, galobu da güzel olmuş, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,8,6,3,5,7,9

2.Ayak: 11,5,1,9,8,7,10

3.Ayak: 4,8,1

4.Ayak: 3,8

5.Ayak: 10,2,1,8,5,6,9

6.Ayak: 5


Cengiz Gürbüz