• 17 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 4 gün, 8 saat, 54 dakika, 22 saniye önce

Beleki çok formda haliyle, hafif uzun mesafeye rağmen yarışın net favorisi. Kupa Ası uzun süre sonra bu kadar boş kalabileceği bir yarış buldu, geçen sezon Ankara’da yaptıklarını biliyoruz, bu mesafelerin dişi yarışlarında çok tehlikeli bir kısrak. Son yarışında fena görünmeyen İpsiz Kız’ı da yazarsak yeterlidir.

 

Raci favorim olsa da, sorun çıkarabilecek atların olduğunu düşünüyorum. Nuşanınoğlu sentetikte Raci’yi genelde geçiyor, çimde de geçebilir, yeter ki düzlüğe sermayeli çıksın. Yıldızabakan dengesiz ama potansiyeli olan bir at, iyi günüdeyse Raci’yi zorlayabilir. Olgunbaba Ankara görüntüsünü İstanbul’a taşıyabilirse, bence daha iyi olacağı orta mesafede şanslıdır. Aslansütü son tercihim.

 

Şart-1 yarışta çok süratli, kaliteli pedigriler var. Mamma Mia, Ribella, Gökçenil, Emine Hanım gibi birinci sınıf kısrakların tayları arasında, görmeden bir ayrım yapmanın riskli olduğunu düşünüyorum, bu yarış bende hepsi olacak.

 

Torun Rüzgar’ı son yarışında ilk defa beğendim. Kaneko’dan olmasına rağmen Valleria’nın şimdiye kadarki en zayıf tayı oldu. Ama her yarış biraz daha gelişiyor, en azından bu seviyelerde iş yapacak duruma geldi. Bugünkü yarış özelinde en önemli avantajı, rakibi Nevhat’ın bence mesafe tutmayacak olması. Nevhat’ın babası Pani River olabilir ama Pan River öyle baskın bir aygır olamadı, annesi Vague Alarme 1200,1400 atları veren, tam bir kısa çim annesi. Nevhat 2100’e uzayan mesafede, kısrak sülalesinin etkisinde görünmesiyle bence zorlanır. Diğerleri Torun Rüzgar’ın, 2100’de son yarışından biraz daha ileri gideceğini düşünürsek geçebileceği atlar. Kazanmasını bekliyorum.

 

Urfagülü varken El Gambo ve Barbel asla kafayı alamazlar, ikisinin de şansı bence azalmış durumda. İlk yarışında hayran bırakan Storm Sea Well, yarışın iyi atlarının gidişat anlamında dezavantajlı olduğu bu koşuda net favorim, misli ya da yedili ganyan için tek bırakılabilir, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

Not: Ufaltmak isteyenler için son ayak iki at bırakmak en uygunu. Padrino ve Lovely Prens 1200'de bu grup için çok iyi atlar.

 

1.Ayak: 1,3,7

2.Ayak: 6,12,3,8,7

3.Ayak: 2,5,1,3,6,4

4.Ayak: 7

5.Ayak: 4,,2,5,3,1

6.Ayak: 4,6,,12,1

 
Cengiz Gürbüz