• 17 Mayıs İstanbul ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 10 ay, 1 hafta, 4 gün, 21 saat, 42 dakika, 59 saniye önce

Son ayak 12 eklenmiştir.


İlk ayakta hayran olduğum aygırlardan Berksoy’un tayı koşuyor. Tayın annesi Soydan sürat özelliği olan bir anne, Berksoy ile eşleşmesinden çok etkili bir kısa mesafe atı çıkacağını düşünüyorum. Bahsettiğim isim ilk ayakta koşan Petekkan. Makine 25, 1000/1.09 gibi işlerini görünce sorgulamadan tek yazmaya karar verdim. İyi de bir tay jokeyiyle koşacak, bankom.

 

İkinci ayak bence beş ata temiz bir yarış. Makaracı Çocuk, bu sezon farklı görünen, ideal mesafesini koşacak Torpedo, arasına rağmen düzenli çalışmış görünen grubun sınıf ismi Secret Victory, bu atlarla her zaman kazanıra koşan Cerensel ve sentetik yatkınlığı da olan Naughty Boy beşlisi bence yeterlidir.

 

Zimbat nefesten etkilenirse bunu değerlendirecek bir numaralı isim Cihangül. Çimi farklı koştu ve hayatının en iyi durumunda. Kolay tempo yapabilirse My Blitz çimi sentetikten etkili koşabilir, Zimbat’ı kenarda tutarsak grup tam dişine göre. Üç atla bu yarıştan yırtabiliriz diye umuyorum, bana makul göründü.

 

Corcovado’nun üstüne gidilmediği her yarış Finesse için zor bir koşu demek. Corcovado’yu çabuk ayırmak zor, bıraksa bitirecek. Erken yürüse sonları güvenilir değil. Finesse yüzde 60 fazla bir yarış olduğunu düşünüyorum. Ne kadar hazır olduğu da tartışılır. Mister Görkem’in yarışı kötü değildi, uzayan mesafede daha tehlikeli. Oğlum Berat koşmak isterse kazanabilir. Son olarak Selim onu hedefleyerek koşmazsa Corcovado’nun bitirmesi de bence çok sürpriz değil.

 

Son ayağı yirmi tane yazsak da bulamıyoruz, o yüzden sadece önde tuttuklarımı yazacağım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9

2.Ayak: 6,13,2,4,7

3.Ayak: 1,10,7

4.Ayak: 1,6,2,5

5.Ayak: 1,4,6,5,2

6.Ayak: 2,3,1,13,8,7,10,4,12

 
Cengiz Gürbüz