• 17 Nisan Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 1 hafta, 5 gün, 3 saat, 38 dakika, 23 saniye önce
Alpaçino Bursa'da, orijininden beklenen kadar olmasa da iyi koşmaya başladı. Çok çabuk çıkıp öne gelebiliyor ve bu seviyelerde direnecek duruma geldi. Start yeri çok güzel, başka kaçak yok, sorunsuz öne gelip, en sert rakibi Kobater'in kalabalık yarışta yer tutma sorunu yaşayacağı koşuyu bitirmesini bekliyorum, bankom Alpaçino.


 
İkinci ayağın mesafeye en yatkın ve güçlü atı Oğlum Kayra ama aradan nasıl döneceği belli değil, işleri de biraz eksik geldi bana, çok at yazıp sağlama almak daha sağlıklı. Bolvadin'in de uzunda eksilme ihtimali var.


 
Doğuhan İnanlı Oğlu varken öne çıkamaz, son yarışında bekleyerek de gelebileceğini gösterdi ama ben öne çıkamadığı zaman Doğuhan'a güvenmenin riskli olduğunu düşünüyorum, beklemeyece çok yatkın bir yapısı yok. İnanlı Oğlu'nun son yarışı fena değildi ki Rio Karnavalı, Erkmen gibi iki tane çok sert kaçan atın yanında öne de gelememişti. Bugün daha kolay öne çıkacağı ve tek rakibin Doğuhan olduğu yarışta mutlaka yazılmalıdır. Frigyalı da sigortamız olsun. Baltacı 200 gün ara ve galopsuz haliyle mümkünse biraz eksik koşsun.
 


Tovin çok boş grup yakalmış, kilo problemini değerlendirecek bir tay ben göremiyorum. Wınalot belki iyi çıkarsa sıkıştırabilir, Dark Khan'ın son yarışı iyi olsa da kısaya daha yatkın gibi görüünyor, boş kalan Tovin'i altmış kilo da olsa geçmesi bence zor. Lucky Racer beklenen gelişimi gösteremedi, onun da kısaya yatkın bir görüntüsü var. Mütekamil çok vasat bir tay. Sonuç olarak, ikinci tek için Tovin en mantıklısı gibi görünüyor. Ama sezgisel olarak sanki kazanamaycakmış gibi hissediyorum. İmkanı olanlar başta Wınalot ve Dark Khan ikilisiyle olmak üzere yıkmayı deneyebilir.


 
Çermi Khan Ova varken zorlanacaktır, Ova'yı düzlüğe gelmeden atlamak hiç kolay değil, Çermi Khan'da gelerek değil dayanarak koşmayı seven bir at, ben ikisinin de birbirinden olumsuz etkileneceğini düşünüyorum. Destiçağ ve mesafesine dönen Başmimar da yazılarak, sonucu yarış gidişindeki detaylara bağlı bu yarış kapatılmalıdır.
 
Bol şanslar..

 
 
1.Ayak: 3
 
2.Ayak: 3,4,2,1,5,8
 
3.Ayak: 3,5,4
 
4.Ayak: 1,,2,4,,3,6
 
5.Ayak: 7,2,1,4
 
6.Ayak: 4,10,8,11,12


Cengiz Gürbüz