• 17 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 1 gün, 4 saat, 56 dakika, 33 saniye önce

Majestic Brdie’in ilk yarışı bu grup için yeterli, Dai Jin olmasıyla gelişeceğini düşünebiliriz, ilk şansı ona veriyorum. Sefire Sultan’ın yarışları yeterli ama yine yetiştiremeyebilir gibi geliyor bana, maksimum gücünün son yarışı kadar olduğunu düşünüyorum. Beyzam kaçıp kaçıp yakalanıyor, 1400 de biraz uzun gelir gibi görünüyor, yine de yarış içinde çok kolay gidebilmesiyle yazılmalıdır. Fırst Queen’in gelişime çok açık bir pedigrisi var, yarışlarını izledim, çabuk ayaklı, süratli bir tay, uzun süredir at binmeyen Musa Demir muhtemelen kendisi hazırlamıştır bu yarışa, çok ters koşabilir, 1200 olsa daha umutlu olacaktım. Dai Jin’in diğer kızı Destıng Storm’u da yazalım. Biraz uzun mesafeye rağmen Cairo ve Party Maker ikilisi son tercihlerim.

 

Banko tercihimi, hem gelişen durumu hem de rakiplerinin çeşitli dezavantajlarından dolayı Kaimos’dan yana kullanıyorum. Kaimos Gülercelerdeyken bir,iki gidip son iki yüzde çok zayıf kalıyordu. Sahip değiştirdikten sonra beklemeye başladı ve daha başarılı oldu, az da olsa kuvvetlenmiş bir görüntüsü de var. Özellikle bir önceki 1500 yarışında Cochabamba, Arjuna, Mascherano, Sake Bomb gibi bu grubun üzerinde erkek atlarla 1500/34 yaptığı dördüncülüğü çok iyi. Yine benzer stille koşup zayıf grubu geçmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Rakipleriyle kıyaslamasını yapalım. Universe’a 1500 uzun,  Arya Sultan ile de takışırsa şansı iyice azalacak. Bengun’un kilosu var, Kaimos’un son durumundan, kilo kiloya olsalar bile bence artısı yok. Hürkuş vasat, Shıbumi kaçamayınca olmuyor, bugün kaçamaz. Rain Of April’in 1900 altında kazanması çok zor. Guılty Pleasure’un potansiyelinden çekiniyorum ama kaba kumda onun da eksileceğini düşünüyorum.

Sonuç olarak, böyle bir grubu Kaimos geçmelidir.

 

Eküriler çok abartı favori çıkmış, tek bulmada ne kadar zorlanıldığını bu yarıştan anlayabiliyoruz. Kaybetmeleri pamuk ipliğine bağlı.

Dört yaşlı Ressambey’in uzunu seveceğini düşünüyorum, bu ölmüş atların arasında mutlaka şans verilmeli.  Burçakhan ve Şahdemir ikilisi de kesin yazılmalıdır. Hatta Onnumara ve Arashan’dan da çekiniyorum ama fiyat gereği yazamadım. Beşlilere yazarsanız daha iyi.

 

Yarış gidişatı dördüncü ayağın kazananını belirleyebilecek seviyede etkili. Öne Amercan Billion’un geleceğini düşünüyorum. Caracas son yarışında beklemeyi deneyince hiçbir şey koşamadı, bugün  öne ısrar edebilir, Sadettin Boyraz genelde kaçana numarayı veriyor ama Caracas özelinde durum değişebilir. Scamp da yüksek tempoya çok kolay çıkan, tipik bir Yonaguska tayı, özellikle virajda American Billion’u ciddi rahatsız edeceğini düşünüyorum.

İlk atım Akyıldırım. Cuvee olmasına rağmen çimde daha başarılıydı ama son yarışında kumda da gidebileceğini gösterdi. Yarış gidişi de inanılmaz lehine olacak, bugün çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki Rumet yazmadan olmaz.  Glen’in kumu muhtemelen çim gibi olmaz, ama kumaşı belli onu da yazmak lazım. Son tercihim, beklediğimden daha boş kalırsa diyerek American Billion.

 

Alanis’in ilk yarışını beğendim, bugün 1200 olsa kesin tek yazardım ama tecrübesiz haliyle 1400’de zorlanabilir. My Titanium ve Tarsus Beyazı ikilisi yarışın toto ve performans favorileri, ikisinin de potansiyeline tek yazacak kadar güvenmiyorum. Çok üretken kısrak sülalesinden gelen Pure Love son yarışında startta çok kalmasına rağmen genel performansı çok iyiydi, düzgün çıkarsa kesinlikle çok şanslıdır. Dört at kapalı.

 

Boztepebeyi yeterli performansı ve mesafeye de yatkın görüntüsüyle kazanmaya çok çok yakındır, ikinci tek arayanlara Boztepeyi’ni öneriyorum.

Tirebolu’nun son yarışı şahaneydi, startta takıldığı için bugün bekleme yapması gerektiğini düşünüyorum,  Boztepebeyi haricinde grup yine çok uygun. Çelekan ve Kurye’yi de yazarsak kapalıya yakındır.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,12,2,4,6,,3,10

2.Ayak: 4

3.Ayak: 9,7,5,1

4.Ayak: 1,6,5,4

5.Ayak: 1,8,10,9

6.Ayak: 3/7,,6,2