• 17 Ocak Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 1 hafta, 1 gün, 22 saat, 56 dakika, 16 saniye önce

İlk ayak en çok zorlandığım yarış oldu diyebilirim. Çok zayıf ve birbirine yakın taylar var, dikkat etmek lazım. La Reyna’nın Bursa performansı fena değil, en azından öne kolay gelebiliyor, sadece bu bile bugün yeterli olabilir. Pamuk starttan düzgün çıkabilirse bana göre yarışın favorisidir, annesi Didemim kumda üretken bir kısrak, hep belli seviyede taylar veriyor, Pamuk’ta da son koşusunda o ışığı gördüm. Günün önceden görülebilecek en cazip atlarından bir tanesi. San Francisco ve Yıldırımkız çabuk ayaklı yapılarıyla ihmal edilmemeliler. Mıss Encore son yarışına göre epey uygunlaşan bir gruba çıkıyor, onu da yazarak ilk ayağı kapatıyorum.

 

Barrera İngiliz atlarında çok çok nadir görülen şekilde on yaşında hala sahada ve denk grup yakaladığı zaman etkili olmaya devam ediyor. Favoriyken her zaman güven veren yapısıyla benim çok sevdiğim ve işi kolaylaştıran atlardan bir tanesi. Bugün mesafe uzun olsa da boş kalma imkanı var, grup da uygun, çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Beaugazon’un erken yürüten yapısı biraz rahatsız edebilir ama zaten düzlüğe kadar tıngır mıngır geleceği yarış beklersek işimiz var.

Veliaht son koşusunda ters mesafeye rağmen çok iyi göründü,  1800’e düşmesiyle daha etkili olacağını düşünüyorum, grup da gayet uygun.  İki atla ikinci ayak benim gayet içime sindi, yeterli görülebilir.

 

Akkurt ve Büyükdüşün ikilisinden eğer biri olmasaydı diğeri günün en ağır favorisi olacaktı. Her ikisi de kaçabildikleri zaman bu grubu çok kolay geçecek güce sahipler. Yarışta müthiş bir tempo olacağını düşünüyorum, Akkurt tempo ne olursa olsun hiçbir zaman beklemeyi denemiyor, aynı şekilde Büyükdüşün de öyle. İkisi de numaraya çıktıklarında kesin kazanacaklarını bildikleri için bence geri adım atmayacaklar. Büyükdüşün hem daha seri hem daha güçlü olduğu için ben bu ikiliden Büyükdüşün’ü tercih ediyorum.

Yarışın süratine karşı birinci sigorta Doludizgin, ikincisi Başyazar. Büyükdüşün’ün yanında Başyazar’ı yazacağım hiç aklıma gelmezdi, aynı Gocak Oğluyam’ın Tek Zulut’u geçeceğinin gelmeyeceği gibi. Yani demek istediğim, yarışın gidişi iyiyle kötüyü değiştirebiliyor. Benim tercihim burası üç at yazalım. Yalnız şu var, olur da Büyükdüşün’e bir şey olur da Akkurt öne gelirse yatmışız demektir. İmkanı olanlar onu da yazsın, ben oyunu çok büyütmek istemiyorum.

 

İlkerbeyli uzunda kesinlikle eksilecektir, grup çok zayıf ama ben güvenmek istemedim. İlkerbeyli, Yakup ikilisi çok öne çıkmışlar, yarışın bu ikilinin dışına çıkması beni çok şaşırtmaz, dikkatli olmak lazım. Dark Khan’ın Bursa performansı rezalet olsa da ikinci anne Asliko’dan gelen bir kumaşı var, bugün uzun mesafeye rağmen boş da kalabilir gibi geldi bana, önce onu sonra Hardy Khan’ı yazalım.

 

Yağmurum İzmir’den bildiğimiz üzere çok seri bir yapıya sahip, bugün ideal mesafesinde ve çok zayıf grupta favoridir. Lhazareen bekleyenlerin içinde en iyisi gibi görünüyor, son yarışı fena olmayan Slug’ın torunu Sıla Khan ve yine son yarışını tehlikeli olabilir bulduğum Pan Vıctory ikilisini yazıp yeterli görebiliriz.

 

Hanım Sultan yine boş kalacak, uzunda kesin eksilir ama grup o kadar zayıf ki rakip bulamıyorum. Kolaçan’ın son yarışı hayal kırıklığı olsa da maksimumu o değil, gücünü koşarsa Hanım Sultan’ı sıkıştırabilir.İkisini yazıp yeterli görebiliriz.

Manyas’ın son yarışı rezaletti, Sapancalı Kır Kız ve Sarecan için 1800’ün uzun olduğunu düşünüyorum.

Bol şanslar..

Not: İlla ki tek lazım bize diyorsanız Büyükdüşün'ü öneriyorum.

 

1.Ayak: 4,7,8,9,5

2.Ayak: 3,7

3.Ayak: 3/8,2

4.Ayak: 3,5,2,1

5.Ayak: 8,5,7,6

6.Ayak: 1,2


Cengiz Gürbüz