• 17 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 5 gün, 15 saat, 53 dakika, 2 saniye önce

İlk ayakta güven veren bir at yok, Razyana boş kalacak ama eskisi gibi kopup gidemiyor, Kurtçabey yetiştirebilir mi allah bilir, benim kesinlikle güveneceğim bir at değil. Sibiryalı yarış içinde kolay gidip dengesiz koşan nadir arap atlarından bir tanesi, Sıraca iki yüze kadar elde gelemezse kazanamıyor, Karamürsel bile şanslı olursa şaşırmayacağım.

 

Özgünhan’ın kızı Altın Iklim son iki yarışında da grubun üzerindeydi, özellikle Orhanların Orhanı’nı kolay geçmesi benim için yeterli, Arapaho zaten kısada yer tutamıyor, bu şartlarda Altın Ela kazanmalıdır, bankom.

 

Kinowa ve Babadöker beraber koştukları 1400 yarışta Kinowa Babadöker’i son yüzde ancak yakalayabilmişti. İkisinin de maksimum koştuğu o yarışı ölçü alabiliriz. Ben Kinowa’nın her halükarda Babadöker’den daha iyi olduğunu düşünüyorum ama en ufak bir hata, eksik koşma vs durumlarında elinden kaçırabilir. İki at arasında Agf tablosunda oluşan 44 kadar fark yok, Babadöker’i de yazalım, denemeye değer.

 

Caferağa’yı baya tutuyorum, özellikle yakın beklemeye başladıktan sonra hem istikrar yakaladı hem kuvvetlendi. Karadamar’ın dibinde giderek mutlak yarışın içinde olacağını düşünüyorum. Elips’in pedigrisinde abartıldığı kadar bir şey bulamadım, aşağı yukarı ilk yarışı seviyesinde kalacağını düşünüyorum, yazılır tabi ki ama bende tek değil.

Biraz uzun mesafeye rağmen Karadamar ve fena olmayan ilk iki yarışıyla Wın The West ikilisini de yazıp kapatıyorum.

 

Venüs Daughter uzayan mesafede Erendira’yı yine geçmeye çok yakındır. Erendira tam bir 1200 atı gibi görünüyor, mesafe uzayıp kum yeteneğinin önemi arttıkça Venüs Daughter’ın daha şanslı olacağını düşünüyorum, misli deneyeceksek kesin tek yazalım.

Rakip önce Westside sonra Erendira.

 

Fast Flyıng Star ve Faırly Border’ı büyüklerin yanında görmek lazım, ben zorlanacaklarını düşünüyorum. Özellikle Bullet Proof ve Dymaxion ikilisi mutlaka yazılmalıdır, tam sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,5,2,1,4

2.Ayak: 7

3.Ayak: 4,1

4.Ayak: 1,2,4,3

5.Ayak: 2/1,3

6.Ayak: 3,1,9,4,10,5


Cengiz Gürbüz