• 17 Şubat Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 16 saat, 49 dakika, 37 saniye önce

Tokatçı son yarışını kaçarak kazandı, bugün Champs Bay’den numara alabileceğini zannetmiyorum, Champs Bay hem start çıkışında hem yarış içinde Tokatçı’dan daha seri. Yarış süratli gitmeye çok yatkın görünüyor, eğer Tokatçı olmasa Champs Bay’i tek yazacaktım ama bu şartlarda riskli.

Yarışın bekleyen, birbirine yakın güce sahip ve istikrarsız üçlüsü Baturalp Bey, Burgundy Blue ve İlkerbeyli sıralaması Champs Bay’in çok süratli götürmesi ihtimaline karşı sıralamam. Hadi dört at yazmışken Tokatçı da olsun.

 

İkinci ayakta çok at yazacağım, Haşmet potansiyel anlamında grubun önünde ama yarış kazanmaya hiç uygun bir stili yok, aynı tempoda olduğu yerde tepinen ve her zaman da aynı yarışı koşmayan bir at, Curve e de hem mesafe uzun hem pis ters. Dolayısıyla burası cazip bitmeye yakın görünüyor, sıralamam şablonda.

 

Kızımirem’i Burcunur’un ne kadar sıkıştıracağı yarışın kilit noktası, genelde beklemeyi kabul etmediğini biliyoruz, Kızımirem iki giderek nasıl koşacak bilemiyorum, eksileceğini zannetmem ama Burcunarla kapışmayı tercih ederse zorlanabilir.

Görüntü, Kızım İdil, Şansı Bol ve Pexuss da yazıp kontralı geçiyorum ama Burcunur Kızımirem’i bozmazsa dört atı boşuna yazmış olacağız, imkanı olanlar Kızımirem bankolu bir oyun da bulundurabilir.

 

Maglew beklediğimin çok üzerinde favori çıkmış, akşamdan bakarken eşir çıkarlarsa Maglew’i tek yazabilirim diye düşünmüştüm ama bu kadar favoriyken risk etmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Lemi Gambino son kazandığı yarışta çok sermayeli değildi, uzuna da çok yatkın bir görüntü vermedi açıkçası. Ama ne olursa olsun bu grup için çok yetenekli bir tay, ikisini yazıp kapatmayı tercih ediyorum.

 

Demirrıfkı’nın son yarışı bu grubun çok ötesindeydi. İkinci anne Brenda’dan gelen kaba kum potansiyeli dolayısıyla zaman zaman kollayıp beklediğimi bulamadığım atlardan biriydi. Son yarışıyla beraber potansiyelini bulduğunu düşünüyorum, çok iyi yer tuttu ve düzlük boyunca Oğlum Ozan, So Help Me Good gibi bu grup için çok iyi atlara hakimdi, kilo farkının olması çok önemli değil, bu grupta herhangi bir atın kilo farkı ne olursa olsun Oğlum Ozan’ı geçebileceğini zannetmiyorum. Uygunlaşan grubu yine geçmelidir, bankom.

 

Serdengeçer Kocaeli’de Peksoyunoğlu’nu geçtiği yarışta çok dirençliydi, bugün Çermi Khan’dan numarayı almak isteyeceğini düşünüyorum, Çermi Khan son yarışında olduğu gibi muhtemelen iki gider.

Serdengeçer Peksoyunoğlu’nu geçerkenki yarışını yaparsa Çermi Khan’ı sıkıntıya sokabilir. Çermi Khan düzlüğü önde görmediği hiçbir yarışı kazanamadı, dirençli bir Serdengeçer’i sıyırırken zorlanabileceğini düşünüyorum. Rakip olarak sadece My Cem içime sindi. My Cem’in henüz Çermi Khan ayarında yarışları olmasa da bu sefer az atlı bir grup yakalamış ve yer tutma sorunu yaşamayacak, Çermi Khan’ın Serdengeçerle çok uğraşması My Cem’i şanslı hale getirebilir. Tabi bütün bu söylediklerim Serdengeçer’in öne çıkacağı haldeki varsayımlar, Çermi Khan’ı boş bırakıp tabelaya koşarsa hükümsüzdür. İki at ufak oyunlar için yeterli, geniş tutanlar Serdengeçer’i de yazabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,6,3,2,5

2.Ayak: 2,7,9,6,1,3,4,8

3.Ayak: 1,,3,5,6,2

4.Ayak: 1,6

5.Ayak: 7

6.Ayak: 1,6,,2


Cengiz Gürbüz