• 17 Temmuz Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 1 gün, 20 saat, 40 dakika, 19 saniye önce

Elazığ yarışları için her programa oyun vermeme kararı aldım. İki haftadır akıl almaz sonuçlar çıkıyor. Elazığ’a harcadığım zaman abartısız diğer programların iki katı kadar ve çıkan sonuçlar çalışılarak bulunacak gibi değil. Motivasyonumu da kötü etkilediği için sadece teklerime inandığım ve bugünkü gibi devretmemesi sürpriz olmayan programları tercih edeceğim. Oyun verip vermeyeceğimi önceden duyuracağım, takip edebilirsiniz. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

 

Hacivat zor kazanan bir stile sahip, genel olarak geçilen ağır favorilere bakıldığında genelde gelip yetiştiremeyen ya da sabit tempoya sahip atlar olduğunu görüyoruz,  Hacivat’ta da böyle bir özelikle var. Bir iki potansiyelli rakibi de varken risk etmek istemiyorum. Kum yarışı çok iyi olan, güzel pedigrili Süngütay ilk rakip. Afitap’ın torunu Bozdeniz’in henüz en iyi yarışını koşmadığını ve uzayan mesafenin çok yarayacağını düşünüyorum. Bernok’dan erken kurtulup boş kalabilirse Pirsuslu son tercihim.

 

Aslan Koçum ve Utkunhan’ı ayırmıyorum. Aslan Koçum kısaya biraz daha yatkın görünse de bu grupta uzunu da koşacaktır ve Utkunhan’ı geçme ihtimali olan tek tay olduğunu düşünüyorum.

 

Bankom Burakşah – Fibonacci ekürileri. Burakşah ilk yarışında biraz uyum ve yer tutma sorunu yaşayınca kesin kazanacağı yarışta ikinci oldu. Bugün bir starttan çıkıyor ve tecrübesiz, kötü galoplu taylarla koşacak, gelişen tecrübesiyle kazanması normal ve benim açımdan günün en beklenen sonucudur. Ekürisi Fibonacci’nin de ciddi şekilde şansı var ve ekürisinin aksine kolay yer tutabilmesi de bugün çok önemli.

Rakipleri eleme sebebimden biraz bahsedeyim. Türütcan’ın kardeşi Türüthan için bir defa Talip Han seçimi son derece yanlış. Victory Gallop, Kaneko tarzı bir aygırdan çok rahat Kısa Vade atı verebilecek potansiyelde bir kısrağı götürüp Talip Han’a çekmek saçmalıktan başka bir şey değil. Çok uzun süredir hazırlansa da özellikle 800’ü hiçbir zaman 51’in altına düşürememesi midemi bulandırdı ki Delfina’nın tayları her zaman iyi galop yapar. Next One’u da eksik ve kötü işlerinden ötürü eledim, başka da rakip yok.

 

Stalliıon Falcon’un yarışın şanslı bulduğum atları Hubble ve Hector ile ciddi kilo farkı var. Solo Turk’ün yanında kaçamayacağını da düşünürsek bu kadar favoriyken tek yazmak bence kurgu anlamında doğru bir tercih değil. Hubble, Pan Reka, Hector, Sadık Ağa ve Gölcüklü rakipleri.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,4,5,1,3,2,6,7

2.Ayak: 1,10,7,4

3.Ayak: 6,1

4.Ayak: 1

5.Ayak: 3,4,6,5,9,2

6.Ayak: 5,8,6,3,1


Cengiz Gürbüz