• 18 Ağustos Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 6 gün, 1 saat, 13 dakika, 46 saniye önce

Birbirine ters karakterli, gruptan üstün iki tempo atının mücadelesi ilk ayağı cazip kılıyor. Bahsettiğim isimler Cevher ve Ozanşah. Cevher’in rakibine göre start çıkışı daha yavaş, süratiyle değil direnciyle yarış koşan bir yapıya sahip. Ozanşah daha ziyade süratini kullanarak başarılı olabiliyor. Normal şartlarda Ozanşah çabukluğunu kullanıp öne yürüyecektir. Cevher de yarış boyu Ozanşah’ı kaçırmayıp düzlüğe çıkıldığında aradaki farkı makul seviyede tutmaya çalışacak. Binbir’i bile önüne aldığın yakalama konusunda çok sıkıntı çeken Cevher, bu sefer aynı tipte, bu işi en iyi yapan Ozanşah karşısında istediğini yapmakta zorlanacaktır.

Ozanşah tarafına dönersek, 2200’ün Ozanşah için limit olduğunu düşünüyorum. O da Cevher’den kaçmak için erken yürümek zorunda. Ahmet Çelik rakibini biraz tanıyorsa bu şekilde binecektir. Zaten Cevher’e yakalandığı an Ozanşah’ın şansı bitmiş olacak. Sonuç olarak iki at arasındaki mücadele ne getirir tam kestirememekle birlikte, 2200 için ortalama üstü bir sürat olacağını öngörebiliriz. Bu ikiliye göre alt grup kabul edilebilecek bekleme atlarına da şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bumbai, Moskovaateşi, Yırtlaz, İdealist ve Eniskerem sıralamasıyla kapamış oluyoruz.

 

Serram’ın kızı Prencess Ebru Lilyantus gibi etkili bir çim atı vererek kısrak sülalesindeki devamlılığı kanıtladı. Serram kızlarından Loves Time’ın Nestor’un da annesi olduğunu pedigri takip edenler kolayca hatırlayacaktır. Bu yarış özelinde en güvenilir kısa çim pedigrisine Serram kızı Prencess Ebru’nun tayı Strata’nın sahip olduğunu düşünüyorum. Pist, mesafe koşullarına uygun, dominant geçişli orijiniyle favorim Strata.

Cardınal Pioner gibi rezil bir aygıra çekilmiş olsa da, annenin saf kalitesiyle Sun Of Day de kesinlikle yazılacak. Ufak oynayanlar iki tayla risk alabilir.

Kağıt üstünde Kurtel şişirmesi gibi duran Strong Belief’i sadece hazırlık anlamında yeterli durumda olduğunu varsayarak yazıyorum. Three Valleys’in süratiyle Noble Sea, ters mesafeye rağmen Lucıd ve kapamış olmak adına Scoutleo imkan doğrultusunda yazılabilecek diğer taylar.

 

Ara ara zorlansa da çoğu zaman bu gruba kolay şekilde hakim olan Sky Wolf benzer şartlarda yine kazanmaya çok yakın.

Nasıl geçilir sorusuna verilecek en makul cevap Hıgh Preasure’nin son yarışında olduğu gibi kolay şekilde boş kalması. Bu noktada Tatvan Beyi’nin son yarışına odaklanmak gerek. Müslüm, Yolcu Han’ın düzlüğü önde gördüğü zaman asla kesmediğini bildiği için erken yürüyüp düzlük dönülmeden rakibini yarıştan düşürmüştü. Bugün aynı şeyi Hıgh Preasur’a karşı yapabilir veya biraz daha sabredip Sky Wolf’a göre koşayım diyebilir. İkinci seçenek Hıgh Preasure’ın Sky Wolf’a sıkıntı yaratabileceği bir noktaya doğru yarışı götürecektir. Başka şekilde de geçileceğini sanmıyorum.

Sonuç olarak, bütçeye göre Sky Wolf banko; rakibi Hıgh Preasure.

 

İstediği şekilde tepme yapabildiği zaman Ulan Bator’un bile sonuna kadar yanında kalabilen Serseri için grup çok çok uygun. Öne çıkmak şöyle dursun, erken yürümeye meyilli bir rakibinin bile olmadığı bu alt gruba normal şartlarda geçilmemeli. Özcan ,Oradinario ikilisini fazlaca büyütmeyelim, iki atın maksimum koştuğu bir yarış olacaksa Serseri kazanır.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,3,1,2,5,9,7

2.Ayak: 5,7,,6,2,1,4

3.Ayak: 2,,,5

4.Ayak: 3

5.Ayak: 4,9,3

6.Ayak: 6,1,3,2,4,9,10


Cengiz Gürbüz