• 18 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 gün, 32 dakika, 33 saniye önce

İlk ayakta yarış gidişatı çok belirleyici olacak. İlk bakışta Tatlıkotan boş kalacak gibi görünüyor ama Daştanbey’in erken yürütüp ‘’ tempo ne olursa olsun düzlüğü önde görmeye çalışan’’ bir stile  dönmesi işleri karıştırıyor. Aslında bu ikili düzlüğe kadar biraz bile idare edip bir-iki gitse arka gruba dayanırlar ama tempo çok yukarılara çıkarsa beklenmedik bir at kazanabilir.  Kısaya dönüp yakın beklemeyi çok iyi koşan Kamalıcaş’ı da yazıp ufaltmak isteyenler için yeterli görebiliriz.

Kapalısı için Zulümkar, Savaş Atı ve Damlataş üçlüsü yazılmalı.

 

Seboş bu grupta ve orta mesafede her zaman ilk at olarak yazılmalı, uzun süre banko önermeyi düşündüm ama kısa arası ve eksik görünen işleri dolayısıyla cesaret edemedim. Torun Callas’ın kumdaki son yarışı iyiydi, grup çok çok uygun, mutlaka yazılmalıdır. Satinka’ya iyi başlayamadığı için 1200 kısa geliyor, bugün grup sertleşmiş görünse de uzayan mesafede bir şans daha vermek lazım. Startta takılmazsa tam mesafesine çıkan Külünk Sultan ve form tutan Jamaica Girl ikisini de yazarsak yeterli görülebilir.

 

Başyiğit ve Mortodela ikilisi birbirine çok yakın taylar, mesafe yine 1300 civarı falan olsaydı ya Başyiğit tek ya da ikisi yazıp geçebilirdim ama 1500’e uzayan mesafenin iki atı az da olsa olumsuz etkileyeceğini, son yarışında bu ikiliye kaybeden Junior Sultan’ın oğlu Eas’a yarayacağını düşünüyorum. Üçünü ayırmamak en sağlıklısı.

 

Kadhan için son yarışına göre şartlar çok daha uygun, Mirzalağa’dan numarayı alamayınca yarışa hiç karışamamıştı. Bugün tek kaçak olarak koşacak ve kazanmaya çok yakın görünüyor. Kadhan’ın kaçabildiği ve kaçamadığı yarışları arasında siyahla beyaz kadar fark var, o yüzden son koşusunu gücüne ya da form durumuna ölçü almak muhtemelen yanıltıcı olacaktır. Bugün Parpalilerin yanında üçüncü at yakalamışken risk edilebilir, ufaltmak için seçeneklerden bir tanesi Kadhan’ı tek yazmak.

Altunsaray, Parpali ve Akın’ın sabırlı binişini seveceğini düşündüğüm Lord sıralaması daha sonra düşünülebilir.

 

Fülane hem son form durumuyla hem potansiyeliyle farklı seviyede olduğu grupta kazanmalıdır. Bilgilikız, Becene Gülü ve Nasibin üçlüsünden hangisinin numarayı alacağını kestiremesem de biri boş kalsa dahi Fülane’nin geçilmemesi lazım. Canım Çiğdem kısaya daha yatkın gibi duruyor ve Fülane Canım Çiğdem için çok kolay bir rakip değil. Sonuç olarak Fülane bankom.

 

Son ayakla ilgili söylenebilecek en önemli şey yarışın Kızılşahin için kolay olmayacağıdır, tek yazmayı düşünenler varsa çok riskli bulduğumu belirtmek isterim. Son iki koşusunda olduğu gibi tuta tuta grubu ayırma şansının olmadığını düşünüyorum ve eğer Kızılşahin erken teşviğe başlamak zorunda kalırsa şansı azalmış demektir.

İlk atım King Crown. Tam bir Yonaguska tayı olan King Crown eğer bugün biraz sabırlı kalabilirse şansı çok çok yüksek. Daha sonra Tuğra tutuyorum, Tuğra bu grupta ve mesafede her zaman yazılır. Kızılşahin ve Laser Boy da yazarsak kapalı görebiliriz.

 

Not: Ufaltmak için öncelikle ilk ayağı kısmak tercih edilmeli, Kadhan’ı tek bırakmaya göre biraz daha sağlam bir seçenek gibi duruyor.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 1,2,7/3,5,6

2.Ayak: 3,7,12,5,1

3.Ayak: 1,6,4

4.Ayak: 5/1,8,7

5.Ayak: 2

6.Ayak: 3,1,6,7