• 18 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 6 gün, 7 saat, 28 dakika, 16 saniye önce

Beşli Ganyan, 216 lira...


Kısa mesafede üretken bir pedigriden gelen ve pist ayırmayan Nıght Shıft torunu Poetika’nın artık bu kadar uygunlaşan grup ve mesafede kazanması lazım. Annesi Namrun’un tayları kısa mesafede ve özellikle kumda bir tık daha iyi olmak üzere hep belli seviyeye sahip isimler. Poetika tam olarak beklentiyi karşılamasa da hem çok iyi yer tutması hem grubun uygunluğu hem de mesafenin 1200’e kadar düşmesiyle bu grupta fark yaratacaktır, kazanmaya çok yakın.

Rakip olarak Wıre To Ellie ve Zişanım ikilisini tutuyorum. Bu ikiliyi Poetika’nın yanına yazmak bana biraz zorlama gibi gelse de, ikili İngilizlerin dünkü Astronomik örneğinde olduğu gibi zaman zaman sinir bozucu sonuçlar çıkarabilmesi böyle bir tercih yapmama neden oldu.

Wıre To Ellie’nin bir önceki 1200/16 içinde kaldığı kum yarışı bu grup için yeterli, kısa aradan sonra gücünü koşacaksa Poetika’yı zorlayabilir.

Zişanım’ın annesi Zişan özellikle kaba kumda çok baskın ve güçlü bir kısrak. Geniş yapılı, uzun aksiyonlu ve uzun mesafeye yatkın yavruları var. Zişanım da 1000/03 yaparak buraya geliyor, cazipleştirmek adına denenebilir.

 

Batmanaslanı’nın grubun bir adım önünde bir kum kalitesine sahip olduğunu düşünüyorum.  Yarışın süratli gitmesi de çok lehine olacak. Kaçmayınca tam gücünü koşmayan Barskan’ın bu sefer Karaçivi’nin üzerine daha ısrarlı gideceğini düşünüyorum. Maiden’dan kaçarak çıkan Joker tayı Kafkas Şahini de yine temponun artmasına sebep olabilecek isimlerden. Batmanaslanı hem gidişat hem grubun uygunluğu anlamında çok şanslı, İzmir galoplarını beğenmediğim için şablona tek bırakmıyorum. 100/1.14 sonu 28 çalışarak galobu var ki insanı işkillendiriyor. Bursa’da derece gösterip İzmir’de göstermemesi kafamda piste uyumuyla ilgili biraz soru işareti yarattı.

Açık yarış pedigrisine sahip Ertemiz gelişim içinde ve bu grupta da mutlaka etkili olacak. Potansiyeli anlamında bu ikilinin grisinde bulsam da yarış gidişinin uygun olmasıyla Mösyöspartaküs ve sadece yarış gidişiyle elenemeyecek bir potansiyele sahip Barskan ikilisini de yazarak dört atla ikinci ayağı bitiriyorum.

Eser ve Karaçivi’yi, özellikle Barskan’ın ön grubu çok karıştıracağını düşündüğüm için yazmadım.

 

Braccioferro uzun süredir bu kadar uygun grup bulamamıştı, İzmir pistini de sevmiş görünüyor, plasede tek bırakılabilir ama altılıya tek yazmak biraz riskli gibi geldi bana.

Festina Lente’nin bu grubu çok kolay geçebileceğini biliyoruz, aradan sonraki yarışı da iyiydi, mutlaka yazılmalı. Adonisim starttan düzgün çıkarsa çok tehlikeli, onu da yazalım.

Garipağa, Patient ve Destan Ağa üçlüsü son tercihlerim, özellikle Destan Ağa arasına ve çok iyi görünmeyen galoplarına rağmen boş kalabileceği bir yarışla ve çok uygun grupta dönüyor, yeri olanlar mutlaka yazmalı.

 

Kinowa’nın yarıştan çıkacağına dair söylentiler var, kontrol etmeden yatırmamanızı öneririm.

Kinowa çıksa da çıkmasa da Cemcem’i tek yazacaktım, o yüzden çıkmasına sevinmedim.  2000 metre mesafede Kinowa’nın önde boş kalmış bir Cemcem’i geçmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum, keşke Kınowa yarışta kalsaydı da Cemcem’i daha cazip halde yakalayabilseydik. Cemcem’in bu gruba kaybetmesi ,kağıt üzerinde mümkün değil.

 

Eşgal olarak tam bir Cuvee yavrusu olan Jamaıs Seule kaba kuma çıkınca farklılaşabileceğinin işaretlerini son yarışıyla ispatladı. 1400’ün biraz uzun geldiğini düşünüyorum, ne kadar kısalırsa Jamais Seule için o kadar iyi. Bugün hem grup hem mesafe çok daha uygun ve çok iyi yer tutabilen yapısıyla, 1200’e düşen mesafede bu sefer kolay kolay kesmeyeceğini düşünüyorum, ikinci tek arayanlar için önerim kesinlikle Jamais Seule. Şu an üçüncü at çıkıyor, gayet de cazip. Yarışın favorisi Körebe’ye göre yer tutma konusunda çok ciddi avantajı var.

Rakip olarak Körebe ve Dehere tayıdır diyerek All I Need yazabiliriz.

 

Son ayak pis bir yarış,  çok ters bir sonuçla bitebilir o yüzden burada biraz temkinli olalım. Bir iki cazip ata dikkat çekip sıralamayı şablona bırakıyorum.

Keısha kaba kumu mutlaka koşacaktır, grup inanılmaz uygun, kesin yazalım. Power On şu an Agf’de yüzde sıfır görünüyor. Eğer start problemini çözmüşse, tam mesafesinde çok etkili olabilir. Bu ikiliyi mutlaka yazalım, bir eleme yapılacaksa son ayakta bu iki atın dışında tercihler yapılmasını öneririm.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,11,13

2.Ayak: 2,6,3,7

3.Ayak: 1,9,8,10,7,4

4.Ayak: 1

5.Ayak: 5/8,1

6.Ayak: 2,6,3,7,1,11,4,9,10,16


Cengiz Gürbüz