• 18 Eylül Bursa ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 4 gün, 18 saat, 31 dakika, 34 saniye önce

Bir iki kanaldan tabelada Vanessa geliyor, imkani olanlar ihmal etmesin.


Montacatini
’nin kısa mesafe kaba kum üzerine kurulmuş, üretken ve Bursa seviyesi çok iyi bir pedigrisi var. İkini anne Hazal, Barrera ve İlle De Oğlum gibi iki tane Kısa Vade atı verdi, kızları da benzer özellikli taylar vermeye devam ediyor. Rey De Cafe’nin ikili tay performansı gayet iyi, erken gelişen, süratli taylar veriyor. Hazal kızı Pusu ile de gayet uyumlu olmuşlar, uygun grupta, beraber hazırlandığı jokeyiyle kazanmasını bekliyorum, bankom.

Başka yerde tek yazacaklar sadece Ritim ilavesiyle ilk ayağı iki at geçebilir.

 

Batmanaslanı için grup çok uygun, Bursa, Kocaeli kumunda ve gününde olduğu Batmanaslanı’nın birinci sınıf atlar hariç geçemeyeceği rakip yok. Kısa performansı da bence daha iyi olacak, ikinci tek için Batmanaslanı değerlendirilebilir.

Yarışta, Büyükdüşün tarzı net kaçak olmadığı için Bolvadin’i bir türlü eleyemedim. Seldanınoğlu’nun start problemi, Babamenduh’un sert kaçan ata numarayı vermesi Bolvadin’in boş kalabileceğine işaret ediyor. Düzlüğü kolay dönebilirse Bolvadin, Batmanaslanı’na ciddi sıkıntı yaratabilir, diğerlerinin Batmanaslanı’nı geçmesi bana olası gelmiyor. Cefakeş’i bu kadar kısa mesafede yer tutma sorunu yaşayacağını düşünerek, Yurttay’ı Batmanaslanı’nın gerisinde bulduğum için eledim.

 

Yücedağ’ı eğer ekürisi olmasaydı çok emin şekilde yıkacaktım ama Karacagüzeli’ne kolay hakim olarak çok iyi yarış yapan Meleksima varken ekürilerin yıkılması için biraz şansa ihtiyacımız var. Meleksima’nın ara vermesi ve Bursa’ya getirilmesi yarışın, eküriler adına mide bulandıran diğer detayı. Ben yıkmayı deneyeceğim. Gülgünkız, Astrakhan ve Ellibeş rakipleri.

 

Rowdy’nni pedigrisi hakkında bilgim yok, sadece annesini Akdeniz ekürisi aldığına göre iyi bir kumaşı olduğuna eminim, güzel işleriyle yarışın favorisi. Hosli’nin Three Valleys’den olma kardeşi Paganızonda ilk rakibi. Mestanlı ve Flyıng Hıgh beğendiğim diğer taylar oldu.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 3,,11

3.Ayak: 4,6,1,3,5,11

4.Ayak: 4,7,1,2

5.Ayak: 9,7,4,3,,10

6.Ayak: 12,14,9,1,2,3,5,7,13,11

 
Cengiz Gürbüz